Hacking Health Utrecht 2022

Na twee jaar was het eindelijk weer zover: van donderdag 7 juli t/m zaterdag 9 juli 2022 werkten patiënten, zorgprofessionals, designers, programmeurs en ondernemers samen aan slimme ideeën en aan creatieve zorgoplossingen tijdens Hacking Health Utrecht. ​​​​​​“Er kan zo veel bereikt worden als je je samen met een team een weekend lang kan focussen op een probleem!” – Nienke van Donkelaar

Lees hieronder meer over de winnaars en bekijk de foto’s voor een sfeerimpressie. Bekijk hier alle oplossingen van 2022.

Beste innovatie: Het wachten waard

Hoe kunnen we wachtlijsten voor persoonlijkheidsstoorinissen in de GGZ dragelijker maken? Het team heeft zich gefocust op het reduceren van de crisis van mensen met persoonlijkheidsstoornissen door het omvormen van de wachttijd tot voorbereidingstijd. Middels inzet van de ervaringsdeskundige aan de voorkant en een ondersteunende app maakt deze oplossing het ‘wachten’ letterlijk ‘waard’. Je als persoon gehoord, gezien en welkom voelen, impact op het behandeltraject, en niet geheel onbelangrijk: er is financiële potentie! 

Best mensgericht: Go Show

Hoe reduceer je het aantal no-shows van cliënten in de ambulante behandeling bij Altrecht? Met de Go Show Monitor! Met behulp van beschikbare data kan het risico worden ingeschat dat een client niet komt opdagen voor een afspraak. Zo kan een behandelaar in gesprek gaan met de cliënt om dit te voorkomen en indien mogelijk bij te sturen en eventueel ruimte maken voor mensen op de wachtlijst. 

Best data gedreven/tech/AI: eOverzicht

Een applicatie om de overdracht in de verstandelijke gezondheidszorg overzichtelijker en efficiënter te maken door het visueel inzichtelijk maken van de meest relevante cliënt informatie voor de overdracht naar collega’s. Dit met de focus op het werkplezier van de medewerker, de besparing van tijd en het leveren van betere kwaliteit zorg voor de cliënt.