Hacking Health Utrecht 2019

Hacking Health Utrecht 2019 was een echt feestje. Met ruim 150 deelnemers en 24 uitdagingen zat de energie er goed in en hielden de deelnemers elkaar scherp. De jury, bestaande uit de WKZ kinderraad, patiëntenpanel en een vakjury, koos de winnaars uit in 3 categorieën: best human centered, best innovation en best data driven.
Lees hieronder meer over de winnaars en bekijk de foto’s voor een sfeerimpressie. Bekijk hier alle uitdagingen van 2019.

Best Human Centered: Tinder 4 Trials

Er zijn ontzettend veel verschillende onderzoeken binnen het UMC Utrecht. Het is lastig om op de hoogte te blijven van al deze onderzoeken en nog moeilijker om de juiste patiënt aan het juiste onderzoek te koppelen. De winnaars van de Best Human Centered prijs, ‘Tinder for Trials’, bedachten hier iets moois op. Ze geven de regie aan de patiënt, die zoals bij Tinder door de verschillende onderzoeken kan swipen.

Best Innovation: Sleep Well Baby

Wist je dat baby’s op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) veel te weinig slaap krijgen wat funest is voor hun hersenontwikkeling? De winnaars van Best Innovation hebben hier wat op bedacht! Door het meten en analyseren van vitale functies bij baby’s, kon het team een app ontwikkelen die laat zien in welk slaapstadium een baby zich bevind en wanneer de baby gestoord kan worden.

Best Data Driven: TimebOKs

Stel je voor, je moet binnenkort worden geopereerd en dat is best spannend. Na lang te hebben gewacht, ga je op de dag van de operatie met een nuchtere maag naar het ziekenhuis en daar krijg je te horen dat je operatie wordt verplaatst naar een andere dag. Dit is een hele vervelende situatie die helaas nog te vaak voorkomt. De winnaars van Best Data Driven vonden dat het tijd was om hier een oplossing voor te bedenken.