Terugblik Hacking Health Utrecht 2024

Een terugblik op
Hacking Health Utrecht 2024

Dit jaar was een bijzonder moment voor Dutch Hacking Health Utrecht: het was de eerste lustrumeditie. Van donderdag 13 juni tot en met zaterdag 15 juni 2024 kwamen vijf multidisciplinaire teams samen om slimme ideeën en creatieve zorgoplossingen te ontwikkelen. De eerste prijs ging naar #RapporteerBeer, een AI-oplossing die eindverslagen opmaakt bij Altrecht Jeugd en zo veel tijd bespaart. De prijs voor de meest mensgerichte oplossing ging naar Waardevol Verder, en initiatief dat de overgang van behandelingen in specialistische GGZ naar de maatschappij soepeler laat verlopen. 

Op de hoogte blijven van de volgende editie?

Updates

Wat zijn de ervaringen van oud deelnemers en wat is er gebeurd met de oplossingen na afloop van de hackathon? We hebben een aantal oud-deelnemers geïnterviewd. Lees hier meer!

Joy-Ann Duursma deed twee jaar geleden vanuit het Innovatielab mee aan Hacking Health Utrecht als uitdager. In eerste instantie wilde ze nieuwe kennis opdoen voor het Innovatielab, maar ze haalde veel meer uit deze bijzondere ervaring. Joy-Ann vertelt in dit interview meer over haar ervaring als uitdager.
Na Hacking Health Utrecht kreeg Lente veel energie om WachtenWaard door te ontwikkelen en daarbij kreeg ze steun vanuit Altrecht. In dit interview vertelt ze over de aanleiding voor WachtenWaard, de opstart en resultaten van de pilot en over de toekomstplannen. 
Al vanaf 2017 werd actief ingezet op het verkorten van wachtlijsten, maar er gebeurde nog niks met bestaande wachtlijsten. Wat kunnen we doen om de wachtlijsten draaglijker te maken? Om ervoor te zorgen dat mensen op de wachtlijst niet verslechteren? En om de wachtlijst wellicht zelfs nuttig en waardevol te maken? ...