Home

EVENT UITGESTELD!

Beste lezer en potentieel “hacker”,

het zal u niet ontgaan zijn dat het coronavirus momenteel meerdere delen van de maatschappij in zijn greep heeft. Zo ook events met vele personen. Op geleide van ons ziekenhuis, het MUMC+, zijn wij genoodzaakt het Hacking Health Maastricht event van 27-3 te verplaatsen naar een latere datum dit jaar. Dit om een eventuele verspreiding van het virus tegen te gaan en de maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen zo het een ziekenhuis betaamt. Zodra wij weten welke datum we het event opnieuw kunnen inplannen, hoort u dat direct van ons.

Wij hopen op uw begrip en zien u graag terug op de latere datum!

Namens de organisatie,

Herm Martens

Doe mee aan de ‘Dutch Hacking Health’ in Maastricht!

Heb jij een innovatief idee of brandende wens op het gebied van gezondheidszorg? Het Dutch Hacking Health-weekend biedt jou het podium om dat idee werkelijkheid te laten worden. In een creatieve snelkookpan gaan programmeurs, ondernemers, zorgprofessionals en patiënten drie dagen lang aan de slag om een digitale zorgoplossing te bedenken. Van vrijdag 27 maart tot en met zondag 29 maart vindt de Maastrichtse variant van de zogenoemde ‘zorghackaton’ plaats, georganiseerd door het Zorginnovatielab van het Maastricht UMC+. 

Het Maastricht UMC+ organiseert dit weekend samen met de UMC’s uit Utrecht, Amsterdam en Nijmegen en het ziekenhuis Amersfoort. Op vijf locaties vindt tegelijkertijd een Hacking Health plaats met een vergelijkbaar programma dat vooral gericht is op het ontwikkelen van digitale innovaties in de gezondheidszorg. Inmiddels kunnen wij aan de resultaten van de afgelopen 4 edities zien dat het de deelnemers motiveert om na dit weekend ook echt iets te veranderen in de zorg! Inspiratie en energie worden gedeeld gedurende het weekend en omgezet in concrete vervolgstappen.

Beleef het alvast zelf in onderstaande video!

Teams bestaande uit zorgverleners, patiënten, programmeurs, ontwerpers en ondernemers, gaan vervolgens in tweeënhalve dag een oplossing hiervoor bedenken en uitwerken tot een prototype. Aan het einde van het weekend presenteren de teams het resultaat en worden de winnaars door een multidisciplinaire en deskundige jury gekozen.

Doe mee aan de Maastrichtse ‘zorghackaton’ en werk samen aan de toekomst van de gezondheidszorg! Deelname voor drie dagen kost 50 euro per persoon (incl. maaltijden) (25 euro voor studenten overigens). Voor vragen en voorinschrijving kun je per mail contact opnemen met de organisatie via h.martens@mumc.nl.

Dutch Hacking Health is een initiatief van vijf Nederlandse medische centra (Maastricht UMC+, Amsterdam UMC, UMC Utrecht, Radboudumc en Ziekenhuis Amersfoort).