Home

Doe mee aan de ‘Dutch Hacking Health’ in Maastricht!

Heb jij een innovatief idee of brandende wens op het gebied van gezondheidszorg? Het Dutch Hacking Health-weekend biedt jou het podium om dat idee werkelijkheid te laten worden. In een creatieve snelkookpan gaan programmeurs, ondernemers, zorgprofessionals en patiënten drie dagen lang aan de slag om een digitale zorgoplossing te bedenken. Van vrijdag 12 april tot en met zondag 14 april vindt de Maastrichtse variant van de zogenoemde ‘zorghackaton’ plaats, georganiseerd door het Maastricht UMC+. 

Het Maastricht UMC+ organiseert dit weekend samen met de UMC’s uit Groningen, Utrecht, Leiden en Nijmegen. Op vijf locaties vindt tegelijkertijd een Hacking Health plaats met een vergelijkbaar programma dat vooral gericht is op het ontwikkelen van digitale innovaties in de gezondheidszorg. Vorig jaar was een groot succes, met voor Maastricht 2 inzendingen naar de landelijke finale in Utrecht (Cheeky en Orthopod)! Beleef het alvast zelf in onderstaande video!

Teams bestaande uit zorgverleners, patiënten, programmeurs, ontwerpers en ondernemers, gaan vervolgens in tweeënhalve dag een oplossing hiervoor bedenken en uitwerken tot een prototype. Aan het einde van het weekend presenteren de teams het resultaat en worden de winnaars door een multidisciplinaire en deskundige jury gekozen.

Doe mee aan de Maastrichtse ‘zorghackaton’ en werk samen aan de toekomst van de gezondheidszorg! Deelname voor drie dagen kost 50 euro per persoon (incl. maaltijden) (25 euro voor studenten overigens). Voor vragen en voorinschrijving kun je per mail contact opnemen met de organisatie via h.martens@mumc.nl.

Dutch Hacking Health is een initiatief van vijf Nederlandse universitaire medische centra (LUMC, Maastricht UMC+, UMCG, UMC Utrecht, Radboudumc).