Informatie

Wat is Dutch Hacking Health?

Dutch Hacking Health is een landelijk inititief, dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt. Het format bestaat sinds 2012 en ontstond in Canada. Tijdens de hackathon bedenken teams van MKB’ers, studenten, patiënten, techneuten en zorgprofessionals creatieve oplossingen voor de problemen van zieken- en verpleeg en verzorgingstehuizen. De teams lossen binnen tweeënhalve dag de meest uiteenlopende zorgvraagstukken op.

Waar staat ‘Hacking’ voor?

De term ‘hacking’ roept al gauw het idee op van computers kraken, maar dit is een groot misverstand! De evenementen staan namelijk bekend als ‘hackathons’, omdat niet computers, maar problemen worden gekraakt (gehackt). Dit kunnen praktische problemen zijn, maar ook procedurele of technische kwesties.

Waarom meedoen?

Patiënten spelen nadrukkelijk een actieve rol tijdens de hackaton en hebben veel invloed. Zij krijgen een podium voor hun zorgproblemen en -ideeën, waar zij hun visie mogen delen. Hierna gaan ze samen met hun team aan de slag om oplossingen te bedenken.

De teams presenteren aan het eind van het weekend hun resultaat, waarna een deskundige jury de winnaars aanwijst. De winnende ideeen krijgen worden in de praktijk getest en misschien zelfs uitgebracht!

Waar kan ik me inschrijven?

Informatie over de samenstelling van de teams en het inschrijven voor Dutch Hacking Health 2018 bij het Bravis ziekenhuis in Roosendaal vindt u hier.