Prinsjesdag

Winnaars Dutch Hacking Health 2019 op Prinsjesdag…

Vorig jaar waren de winnaars van de Dutch Hacking Health  op 19 september, op Prinsjesdag, in Den Haag. Niet voor de koninklijke stoet of voor de troonrede…  Ze komen hun prijs verzilveren: een bezoek aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Vier maanden geleden wonnen team TimebOKs, Sleep well baby (Hacking Health Utrecht) en Hartmaatje (Hacking Health Amsterdam) de landelijke finale van Dutch Hacking Health. Ze wonnen een dagje Den Haag met rondleiding en adviesgesprekken. Afgelopen dinsdag was het zover en mochten de deelnemers zich ’s ochtends melden bij het ministerie van VWS.

De dag werd feestelijk afgetrapt met gebakjes met een korte introductie van Gelle Klein Ikkink over het ministerie van VWS en het programma innovatie en zorgvernieuwing. Daarna kregen de teams een rondleiding van zijn enthousiaste collega’s Tessel Houdijk en Rodinde Pauw en vertelde Rodinde over Zorg Van Nu.

Het tweede dagdeel was een stukje interactiever. De teams mochten in gesprek met een deskundige om advies te winnen over hun project kregen een workshop van Het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Drie keer raden waar de workshop over ging…

Zo kwam deze bijzondere dag aan zijn eind. Er zijn contacten gelegd, nieuwe ideeën opgedaan en de teams zijn aan het denken gezet. Nu mogen ze weer zelf aan de slag!