Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wat is het doel?

Het primaire doel van elke hackathon is om snel praktische ideeën om te zetten in prototypes die waarde kunnen toevoegen aan gezondheid & zorg. Onze visie om discipline overstijgende samenwerkingen te stimuleren om zo te werken aan een innovatieve cultuur. Niet alle ideeën kunnen binnen een weekend of week tot werkend prototype omgezet kunnen worden, maar veel ideeën worden niet omgezet tot concrete oplossing omdat men niet altijd weet wie ze moeten inzetten om hun idee tot werkelijkheid te maken. Wij geloven dat gezondheid en zorg in Nederland zal verbeteren wanneer we zorg en gezondheid verbinden met techniek en creativiteit.

Wie kan er deelnemen?

Patiënten, zorgprofessionals, creatievelingen, designers, ontwikkelaars, programmeurs en ondernemers kunnen zich aanmelden. Zowel als student of als professional. Iedereen wordt uitgenodigd om een idee/probleem uit de zorg te pitchen OF om zich aan te sluiten bij een van de teams om het idee uit te werken tot een mooie oplossing. Het doel is om kennis, vaardigheden en energie van alle deelnemers te bundelen om tot nieuwe ideeën te komen.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Aanmelden kan hier.

Wat moet ik meenemen?

Een laptop en een adapter. Wij zorgen voor eten en drinken tijdens het hele weekend.

Moet ik een team formeren voordat het weekend start?

Je hoeft niet perse vooraf een team te vormen. Het is mogelijk om je op individuele basis aan te melden en pas een team te formeren tijdens het weekend (donderdag) met mensen die je niet kent. De combinatie van mensen met verschillende achtergronden en expertises zal zorgen voor vernieuwende en spannende benaderingen van het probleem. Mocht je vooraf al wel geïnteresseerd zijn in een case dan horen we dit uiteraard graag!

Kan ik ook maar 1 of 2 dagen deelnemen?

Je kan in een zogenaamde estafette deelnemen. Dus stel jij start donderdagavond en een collega/vriend neemt jouw stokje over op vrijdagochtend. Zorg wel voor een goede overdracht zodat de spirit erin blijft! Aanmelen als vrijwilliger kan ook.  Neem hiervoor contact op via hackinghealthutrecht@umcutrecht.nl Of kom kijken naar de presentaties op zaterdag 13 april.

Moet ik een idee pitchen?

Het is een mooie kans om een idee te presenteren en zelf een team te vormen om jouw idee tot werkelijkheid te brengen, dus we raden het zeker aan! Je mag er ook voor kiezen om juist een uitdaging in te brengen en samen met het team tot het idee en de oplossing te komen. Het is echter niet verplicht om een idee te presenteren, op de vrijdagavond van het event zullen de ideeën worden gepresenteerd en kan je als deelnemer er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een van de gepresenteerde ideeën / uitdagingen!

Is mijn idee voor een pitch goed genoeg?

Ja! Zo lang het een idee is wat gerelateerd is aan de gezondheidszorg en er van de mogelijke oplossing een technisch, digitaal of visueel prototype gemaakt kan worden.

Hoe zit het met Intellectueel Property  (IP)? 

Wij volgen de richtlijnen zoals deze beschreven zijn door Hacking Health (global): g: http://hackinghealth.ca/hackathons/. Aangezien het evenement wordt georganiseerd in Nederland is ook de Nederlandse patent- en copyright wet van toepassing. Daarnaast adviseren we je om na het event zo snel mogelijk afspraken te maken met je team als jullie besluiten om met/zonder elkaar verder te gaan.

Kan ik blijven slapen?

Het is mogelijk om te blijven slapen. Neem hiervoor wel eigen slaapspullen mee zoals een matje en slaapzak. Wil je hier gebruik van maken? Geef dit bij je aanmelding aan!

Zijn er kluisjes beschikbaar?

In het UMC Utrecht zijn een aantal kluisjes beschikbaar en hier kun je met je OV chipkaart (of UMC Utrecht pas) gebruik van maken.

Ik ben geen deelnemer, mag ik wel een workshop volgen?

Jazeker! Iedereen mag gratis een workshop volgen. Je hoeft dus niet perse deel te nemen aan het evenement.  Aanmelden doe je hier.

Ik heb nog een paar vragen, waar kan ik terecht?

Vragen kun je mailen naar: hackinghealth@umcutrecht.nl