Succesverhalen

In 2017 was de eerste editie van Dutch Hacking Health Utrecht. Tijdens het weekend hebben 150 deelnemers gewerkt aan innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg. Hoe gaat het nu met ze? Lees het hier!

Hixalizer – Winnaar Best Health Innovation

Hixalizer is zowel lokaal als landelijk uitgeroepen tot ‘Best Health Innovation’! De afdeling cardiologie heeft in samenwerking met SAS en Finaps de Hixalizer ontworpen. Deze ondersteunende software verlicht de registratiedruk binnen het EPD en verbetert de dossiervorming zowel kwalitatief als kwantitatief. Ze zijn momenteel in gesprek met het UMC Utrecht hoe ze dit kunnen operationaliseren binnen de organisatie.

Emotion Colors – Winnaar Best Human Centered Design
Emotion Colors is een communicatie tool om emoties te kunnen uiten. Met de communicatie tool Emotion Colors worden twee problemen aangepakt voor twee verschillende doelgroepen: mensen met autisme en mensen die een herseninfarct hebben gehad. Momenteel wordt er gewerkt om van van Emotion Colors een volwaardig product te maken. De eerste testfase gespecialiseerd op het uiten van de emoties door middel van kleuren bij kinderen met het autistisch spectrum heeft plaatsgevonden.

Project Roadmap
Eén van de innovatiedoelstellingen van het Prinses Máxima Centrum is het verbeteren van communicatie met ouders en kinderen. Tijdens Hacking Health 2017 hebben ze ervaring opgedaan met het maken van een prototype en het uitwerken en realiseren van innovatieve oplossingen voor ouders en kinderen. In het Innovatielab van het Prinses Máxima Centrum hebben ze verder gewerkt aan het project. Dit heeft geresulteerd in een Minimal Viable Product die ze met een kleine groep van ouders en kinderen gaan piloten.  Parallel hebben ze de resultaten van de Hackathon gebruikt bij het verder vormgeven van hun ideeen voor een Gecombineerd Patientenplatform. Dit is een platform die gebruik maakt van een datalaag voor het ontsluiten van silo’s met patientgegevens, en waar een partientportaal en apps gebruik van kunnen maken.