Sleep well baby

Best innovation 2019: “Sleep well baby”

Door Tim Pijl Data Engineer @ Finaps B.V.
Sleep Well Baby

Een eerlijke kans op gezonde hersenen voor alle baby’s door gezond te slapen op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU). Met dit idee ging Finaps naar de Dutch Hacking Health 2019. ‘’Tijdens deze hackathon probeerden wij om aan de hand van slaapobservaties en data van vitale parameters een algoritme en prototype te maken om te voorspellen en visualiseren of een baby wakker is of slaapt.’’ En dat is gelukt, Sleep Well Baby won Best Innovation 2019!

Na de Dutch Hacking Health is Sleep Well Baby vanaf september 2019 een onderdeel geworden van het Applied Data Analytics in Medicine (ADAM) programma binnen het UMC Utrecht. Dit programma onderzoekt de mogelijkheden van data-analyse in de zorg .Dit doen we in een multidisciplinair team van interne en externe data- en IT-specialisten, samen met zorgverleners en patiënten.

Het Sleep Well Baby team zou iedereen aanraden om mee te doen aan de Dutch Hacking Health. Het zijn twee gezellige dagen waar iedereen zich inzet om de zorg te verbeteren. Bovendien maakt jouw idee kans om een daadwerkelijk product te worden met ondersteuning van het UMC Utrecht!

Ook meedoen? De formule tot succes:
Verzin een oplossing voor een bestaand probleem, valideer dit bij experts;

  • Stel een multidisciplinair team op, belicht alle facetten van het probleem;
  • Bouw een werkend prototype, onthoud: het hoeft niet perfect;
  • Geef een inspirerende pitch, overtuig de jury van jouw idee;
  • Geef nooit al je tips weg ;-).

Dit jaar vindt de Dutch Hacking Health Utrecht plaats van donderdag 2 t/m zaterdag 4 april. Zet de data alvast in je agenda, want dit wil je niet missen! Zien we je daar?