Joy-Ann Duursma deed twee jaar geleden vanuit het Innovatielab mee aan Hacking Health Utrecht als uitdager. In eerste instantie wilde ze nieuwe kennis opdoen voor het Innovatielab, maar ze haalde veel meer uit deze bijzondere ervaring. Joy-Ann vertelt in dit interview meer over haar ervaring als uitdager.

Toen ik begon, was het Innovatielab nog niet zo bekend. Het Innovatielab zocht dus naar de diverse plekken waar innovatie plaats vindt in het UMC Utrecht, om zo nieuwe kennis op te doen voor het innovatielab. Zo kwamen we bij Hacking Health Utrecht terecht. In eerste instantie wilde ik als deelnemer mee doen op persoonlijke titel, maar na een aantal gesprekken heb ik besloten om een van onze uitdagingen uit het innovatielab aan te melden en als uitdager mee te doen. Dat bleek een hele goede keuze! Onze uitdaging was: Hoe zorgen we ervoor dat verpleegkundigen minder (of geen) tijd kwijt zijn aan het vervoer van patiënten?

Mijn teamleden gaven een frisse blik op het probleem. Er ontstonden interessante gesprekken om de uitdaging goed te kunnen begrijpen. We waren veel in het ziekenhuis met ons team en spraken verschillende afdelingen over de verschillende kanten van het probleem. Uiteindelijk voelde het niet meer als mijn probleem maar als gezamenlijk probleem van het team.

Onze oplossing heeft uiteindelijk een extra prijs gewonnen van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. Als het zou lukken een werkend product te ontwikkelen, zou hier vanuit de raad van bestuur financiën voor vrijgemaakt worden! Dit werkende product is er helaas nog niet, daar zijn we nog druk mee bezig.

Mijn advies voor iemand die overweegt om mee te doen is: Meld je aan! Je leert veel over jezelf en hoe je functioneert in een groep met mensen die aan het begin nog totale vreemdelingen zijn. Daarbij zie je dat je een belangrijke rol kan spelen in problemen die zorgverleners of patiënten echt ervaren in de praktijk. Of je uit de zorg komt of niet, jouw unieke blik is een aanwinst voor het team en maakt de oplossing sterker!

Categories:

Tags:

Comments are closed