Thema’s

Tijdens de VR4REHAB Hackathon op 20-21-22 april dagen we de deelnemers uit om Virtual Reality (VR) oplossingen te vinden voor revalidatiepatiënten. Hieronder meer informatie over de 5 thema’s binnen het VR4REHAB project. Wij zoeken uitdagingen en oplossingen die binnen één van deze thema’s passen. Op het Sparkboard vind je al een aantal ideeën.

Virtual Reality bij het trainen van de loopbeweging

Noël Keijsers, senior researcher voor de Sint Maartenskliniek, licht zijn uitdaging toe om volwassenen met loopproblemen, enthousiast en praktijkgericht verder te laten oefenen na de training in de kliniek.

Virtual Reality bij de training en verbeteren van de hand-, arm- en schouderfuncties

Pauline Aarts, hoofd kinderrevalidatie van de Sint Maartenskliniek, licht haar uitdaging toe, om VR-oplossingen te vinden voor de kinderen van de bijzondere piratengroep. Een van de mogelijk te hacken uitdagingen.

Virtual Reality bij pijnmanagement

Denis Martin, Professor of Rehabilitation aan de Teesside Univerity in Engeland, stelt de vraag hoe we VR kunnen in te zetten bij het beheersen van pijn.

Virtual Reality voor het vergroten van betrokkenheid en therapietrouw

Professor Dido Green van de Royal Free London NHS Trust licht haar uitdaging toe door te vertellen hoe lastig het kan zijn om steeds te blijven oefenen als je een beperking hebt.

Virtual Reality bij gedragstherapie na een traumatisch hersenletsel

PD Dr. Kristina Müller ovan het Verbund Katholischer Kliniken Düsseldorf licht haar uitdaging toe.

 

Heb je ideeën? Of wil je meedenken over vernieuwende virtuele revalidatiebehandelingen?
Dan zoeken we jou! Lees verder en meld je aan!