Zorg voor je handen (#8)

LET OP: DIT TEAM ZAL NIET DEELNEMEN AAN DE MATCHMAKING. ER KAN DUS NIET OP WORDEN INGESCHREVEN (OF GESTEMD)

 

 

Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?

WAS VAAK UW HANDEN! Is het eerste advies van het RIVM als antwoord op deze vraag.
Het is van zeer groot belang dat mensen hun handen blijven wassen, echter veroorzaakt het frequente handenwassen ook andere problemen. Mensen die voorheen geen last hadden van eczeem krijgen nu droge handen of zelfs eczeem op hun handen. Voor mensen die al handeczeem hadden wordt het alleen maar erger. Omdat we onze handen nodig hebben in praktisch alle dagelijks bezigheden is de impact van handeczeem op de gezondheid, arbeidgeschiktheid en algemene welzijn enorm. Om iedereen hiermee zo goed mogelijk te helpen is dermatologisch advies op maat nodig voor elke Nederlander om huidproblemen van de handen te voorkomen. Door de druk op de zorg is het echter onmogelijk om gepersonaliseerd advies te geven op een grote schaal.

Is er al een oplossingsrichting?
Om iedereen goed te kunnen voorzien van een adequaat advies zijn er verschillende data nodig die we willen combineren in een algoritme voor gepersonaliseerd advies. Denk bijvoorbeeld aan het huidtype van iemand, de werkzaamheden, maar ook aan mogelijke allergieen, lifestyle voorkeuren etc. Dit combineren we met onze dermatologische kennis om iedereen een passend advies van hoge kwaliteit te voorzien.

Deze oplossing kan later makkelijk opgeschaald worden naar andere landen maar ook naar andere preventieve maatregelen. Denk aan bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerd advies voor gebruik van zonnebrandcreme om huidkanker te voorkomen.

Welke input zoek ik om verder te komen?
Webdesigners. Datascientists. Scheikundigen. Potentiële gebruikers: mensen die droge handen/handeczeem hebben.

Naam Uitdager: Xiaomeng Liu & Marloes Fransen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *