Sensor Vitality (#20)

De uitdaging:
Ouderen die in het revalidatietraject na een heupfractuur zitten stimuleren om meer te bewegen, zodat ze sneller herstellen, mindere hoge kans op recidive en sociaal niet isoleren.

De oplossing:
Een wearable (in de vorm van een armband) voor ouderen die in het revalidatietraject zitten van een heupoperatie. Deze wearable zal de activiteiten tracken (staan, lopen, houding, mate van inspanning) en hun daarnaast dmv geluid motiveren om in beweging te komen en het uitvoeren van de opgegeven oefeningen. Hiernaast zal de wearable een valdetectie-sensor bevatten die derden alarmeert bij een val en hierdoor de persoon meer vertrouwen geeft om in beweging te komen.

Naam Uitdager: Eva Pilkes, Renz van der Wal, Tanja Hulst (Hogeschool van Amsterdam en https://360-learning.com/)

5 Replies to “Sensor Vitality (#20)”

 1. Beste Tanja,

  Goed om over deze uitdaging te lezen. In het verleden al eens met partijen gesproken die hier ook mee bezig waren. Zal even in de historie moeten duiken. Ik wil je graag verwijzen naar het het project van de Europese Commissie genaamd “Falls Prevention EU” (http://fallsprevention.eu/). Waarschijnlijk al gezien. Er is een subsidie programma binnen Horizon 2020, genaamd “A2 Falls prevention”. Ik weet niet of deze nog open is, maar het kan je in ieder geval ondersteunen in het verder uitwerken van je visie.

  1. Beste Richard,

   Dankjewel voor jouw tips richting het aanvragen van subsidie. Wij gaan er zeker achteraan en zullen onderzoeken hoe we de pilot in september kunnen funden. Mocht je willen blijven meedenken of op de hoogte gehouden worden dan doen we dat graag. Vriendelijke groeten, Tanha

 2. hoi Tanja,

  Gaaf onderwerp! dankbaar onderwerp ook!

  Ik zit in een ander team ingedeeld, maar heb hier in het verleden al veel ervaring opgedaan in het preventieve domein. Sluitende business case voor zorgverzekeraars was snel gemaakt en er zijn al krachtige bestaande structuren en technologien voor de uitvoering.

  Geef me tijdens de Hackathon een porretje en ik praat je bij.

  Groeten en veel succes,

  Erwin

  1. Beste Erwin,
   Het is zo snel gegaan dat sparren nog niet gelukt is met je. Ik ben erg benieuwd naar jouw inzichten!
   Zelf hebben we een interessante case en ook voor de fysio een win-win door het aanvullen van fysieke consults met digitale. Verder zetten we in op naast de fysieke rol de mentale en emotionele rol bij het revalidatie traject. Wij sparren graag met je als je dat nog wil? Vriendelijke groeten Tanja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *