Drukteradar – “Frisse neus, beste keus!” (#3)

De uitdaging:
Hoe kunnen we zorgen dat nieuwe buitensporters op een veilige en prettige manier, met respect voor de natuur, de groene omgeving dichtbij huis ontdekken en waarderen (tijdens en na de coranacrisis)?

De oplossing:
De ‘Frisse Neus, Beste Keus’ – drukteradar app wijst nieuwe buitensporters de weg naar fijne bossen, parken en stranden in de buurt, die geschikt zijn voor hun sport en waar het op dit moment lekker rustig is. Door het benutten van beschikbare en relevante data en het bieden van interessante en leerzame content willen we een duurzame gedragsverandering bewerkstelligen die de gezondheid en veiligheid bevorderen. Hiermee verlagen we kans op besmetting, stimuleren we een gezonde leefstijl én laten we de pracht van natuur dichtbij zien. Zoals één van onze testers zei: “Ik durf met deze app weer naar buiten en buiten zijn is goud waard!”

Naam Uitdager: Loek Hesemans

3 Replies to “Drukteradar – “Frisse neus, beste keus!” (#3)”

 1. Ha Loek, wat heerlijk, zoveel oplossingsrichtingen, werk aan de winkel (-; !

  Als enthousiast wandelaar en natuurliefhebber, denk ik graag mee.
  Daarnaast heb ik o.a. ook ervaring met (onderzoeks)projecten gerelateerd aan gedragsverandering, ouderen, gezondheid, en preventie. En de eventuele rol die e-health en digitalisering daarin kan spelen.
  Oja, last but not least, ik heb een hond waar ik graag mee wandel, ook een belangrijke doelgroep (-:

  Als je wilt dan kunnen we even bellen/appen om te kijken of ik in het team pas.

  Hartelijke groet, Karin

 2. Hallo Loek,
  In Overijssel zijn we met gastvrij Overijssel (toeristisch samenwerkingsverband), o.a. bezig met het zorglandschap. Overijssel als vakantiebestemming om te revalideren of bij te komen. Niet alleen vanwege het landschap/natuur maar ook juist de combinatie met de cultuur/mentaliteit noaber schap van de inwoners. Uit onderzoek blijkt dat inwoners van Salland gemiddeld minder ziek zijn dan de rest van NL. Wordt herleid naar sociale contacten, veilig gevoel/ sociale controle, veel groen dichtbij, frisse lucht. Dat proberen we nu ook in te zetten als marketing aspect.

  Denk graag mee,

 3. Hoi Jean Paul, leuk dat je er bij bent! Dat is een mooi initiatief in Salland. Inmiddels staat er al een sneak preview van ons product op de website. Gericht op de nieuwe bezoeker / sporter van groen en natuurgebieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *