Hoe kunnen we behandelaars meer overzicht en controle geven over alle notificaties/meldingen die vanuit verschillende systemen binnenkomen?

Uitdagers: Joshua Hau en Paul Blok (Altrecht GGZ)

De oplossing

Doelgroep en achtergrond: Behandelaars in de zorg krijgen de hele dag door allemaal notificaties/meldingen binnen van diverse systemen en externe organisaties . Bijvoorbeeld labuitslagen, e-healthnotificaties of herhaalrecepten. Dit leidt de behandelaar af van het werk en het is meestal niet duidelijk wat het urgentieniveau van de melding is. Door de vele notificaties kunnen behandelaars mogelijk berichten missen, waardoor de patiëntveiligheid in het gedrang komt. Het zou ook wenselijk zijn als een behandelaar zelf kan instellen wanneer bepaalde notificaties gedurende de dag binnenkomen en alleen de notificaties met een hoog urgentieniveau direct getoond worden.

Potentiële Impact: Meer overzicht voor de behandelaars en duidelijkheid van het urgentieniveau van de notificaties/meldingen. Behandelaars worden minder afgeleid tijdens het werk. En het draagt bij aan de patiëntveiligheid, omdat belangrijke meldingen niet over het hoofd worden gezien. Daarnaast kan er betere zorg worden geleverd, omdat er pro-actief kan worden gehandeld, in plaats van alleen reactief.

Categories:

Comments are closed