Veelgestelde vragen

Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen zoals opgesteld door Hacking Health. Omdat het evenement plaatsvind in Nederland, geldt de Nederlandse copyright wetgeving.

Het is een mooie kans om een idee te presenteren en zelf een team te vormen om jouw idee tot werkelijkheid te brengen, dus we raden het zeker aan! Je mag er ook voor kiezen om juist een uitdaging in te brengen en samen met het team tot het idee en de oplossing te komen.

Het is echter niet verplicht om een idee te presenteren, op de vrijdagavond van het event zullen de ideeën worden gepresenteerd en kan je als deelnemer er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een van de gepresenteerde ideeën / uitdagingen!

Patienten, gezondheids- en zorgprofessionals, creatievelingen, programmeurs en ondernemers worden aangemoedigd om deel te nemen. Zowel als student of als professional. Deze groepen worden uitgenodigd om hun idee te presenteren en een team te vormen OF om een ander team te helpen ideeën om te zetten in concrete oplossingen.

Het primaire doel van elke hackathon is om snel praktische ideeën om te zetten in prototypes die waarde kunnen toevoegen aan gezondheid & zorg. Onze visie om discipline overstijgende samenwerkingen te stimuleren om zo te werken aan een innovatieve cultuur. Niet alle ideeën kunnen binnen een weekend of week tot werkend prototype omgezet kunnen worden, maar veel ideeën worden niet omgezet tot concrete oplossing omdat men niet altijd weet wie ze moeten inzetten om hun idee tot werkelijkheid te maken. Wij geloven dat gezondheid en zorg in Nederland zal verbeteren wanneer we zorg en gezondheid verbinden met techniek en creativiteit.