Samen innoveren in de zorg!

Dutch Hacking Health is een landelijke initiatief en wordt in april 2019 voor de 4e keer georganiseerd. Tijdens Dutch Hacking Health zal op verschillende locaties in Nederland bij ziekenhuizen tijdens hetzelfde weekend een zorghackathon worden georganiseerd. Hier brengen we technologie, design, ondernemerschap, gezondheid(zorg) en patiënten samen. Deelnemers gaan aan de slag met actuele problemen en uitdagingen van patiënten en zorgprofessionals.

Steden

De volgende steden doen mee met Dutch Hacking Health 2019

De week van Dutch Hacking Health 2019

  • 10 mei
  • 10 mei
  • 10 mei
  • 10 mei
  • 10 mei

News

Hier krijgt de toekomst van de zorg vorm

Dutch Hacking Health is het grootste hackathon-event in Nederland op het gebied van zorg, waarbij in één weekend technologie, design, ondernemerschap, zorgverleners en patiënten samenkomen om de zorg te transformeren. Dit alles vindt plaats in het weekend van 20 tot 22 april 2018, en Deloitte is weer trotse sponsor. Wat bijzonder is aan dit event… Bekijk Artikel

Read More...

Wordt jouw organisatie één van de nieuwe partners van Dutch Hacking Health?

  Dutch Hacking Health is een landelijke initiatief en wordt in 2018 voor de 3de keer georganiseerd in het weekend van 20-22 april 2018. Tijdens Dutch Hacking Health worden tegelijkertijd op zeven  locaties in Nederland bij ziekenhuizen tijdens hetzelfde weekend een zorghackathon worden georganiseerd. Hier brengen we technologie, design, ondernemerschap, gezondheid(zorg) en patiënten samen. Deelnemers… Bekijk Artikel

Read More...

Naar wie zijn wij op zoek?

Designers

Ontwerpers en (service) design thinkers kunnen helpen bij het bouwen van digitale & fysieke oplossingen die zich richten op de behoeften van de eindgebruikers, om zo de juiste ervaring te creëren gebaseerd op de levens van patiënten en zorgprofessionals.

Patiënten

Een patiënt heeft de meeste kennis over het hebben en ervaren van een aandoening. Om aan betekenisvolle innovaties te kunnen werken hebben we patiënten nodig die in de teams meewerken en uitleggen wat zij nodig hebben of hoe een oplossing wel of niet in hun levens past.

Ontwikkelaars

De groep die misschien wel het meest bekend is met hackathons. Programmeurs zijn nodig om de teams te helpen bij het bouwen van hun eerste werkende prototype. Doormiddel van programmeertalen, (big) data en andere technische ervaring helpen zij bij het realiseren van ideeën.

Ondernemers

De uitdagingen in de gezondheidszorg vereisen dat we op nieuwe manieren denken, verdienmodellen ontwikkelen en concepten ontwikkelen. Deze ondernemers en ondernemende mensen zijn hard nodig om te werken aan duurzame gezondheidsinnovaties.

Zorgprofessionals

Gezondheids- en zorgprofessionals met ideeën kunnen aan de hackathon deelnemen om hun ideeën te laten realiseren. Ze zijn welkom om hun ideeën te presenteren of juist hun medische kennis en ervaring in te zetten om een team te helpen.

Jouw rol?

Hoewel jouw specifieke expertise misschien hier niet wordt genoemd kan het nog steeds zeer waardevol zijn. Neem deel en breng jouw frisse perspectief & inzichten in om gezondheid & zorg in Nederland te verbeteren.

Onze partners

Contact us
Intellectuele inhoud

Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen zoals opgesteld door Hacking Health. Omdat het evenement plaatsvind in Nederland, geldt de Nederlandse copyright wetgeving.

Moet ik een idee presenteren?

Het is een mooie kans om een idee te presenteren en zelf een team te vormen om jouw idee tot werkelijkheid te brengen, dus we raden het zeker aan! Je mag er ook voor kiezen om juist een uitdaging in te brengen en samen met het team tot het idee en de oplossing te komen.

Het is echter niet verplicht om een idee te presenteren, op de vrijdagavond van het event zullen de ideeën worden gepresenteerd en kan je als deelnemer er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een van de gepresenteerde ideeën / uitdagingen!

Wie kan er deelnemen?

Patienten, gezondheids- en zorgprofessionals, creatievelingen, programmeurs en ondernemers worden aangemoedigd om deel te nemen. Zowel als student of als professional. Deze groepen worden uitgenodigd om hun idee te presenteren en een team te vormen OF om een ander team te helpen ideeën om te zetten in concrete oplossingen.

Wat is het doel?

Het primaire doel van elke hackathon is om snel praktische ideeën om te zetten in prototypes die waarde kunnen toevoegen aan gezondheid & zorg. Onze visie om discipline overstijgende samenwerkingen te stimuleren om zo te werken aan een innovatieve cultuur. Niet alle ideeën kunnen binnen een weekend of week tot werkend prototype omgezet kunnen worden, maar veel ideeën worden niet omgezet tot concrete oplossing omdat men niet altijd weet wie ze moeten inzetten om hun idee tot werkelijkheid te maken. Wij geloven dat gezondheid en zorg in Nederland zal verbeteren wanneer we zorg en gezondheid verbinden met techniek en creativiteit.