Succesverhalen

Succesverhalen

Hieronder vind je de verhalen van oud-deelnemers en/of winnaars van Hacking Health in Nijmegen.

Hacking Health Valley 2017

#bestinnovation

Morpheus – Persoonlijke slaap omgeving

Tijdens Hacking Health, is de “Morpheus” ontstaan, dit is een kap die je kunt koppelen aan een standaard ziekenhuisbed. Doordat er allemaal functies worden verwerkt in de kap kan de patient zijn slaapomgeving naar zijn eigen wens vormgeven. Het zal zorgen voor een persoonlijke ‘bubble’ of privacy, stilte en een gevoel van controle op een plek waar de patient dit vaak weinig heeft.

lees verder

Hacking Health Valley 2016

#bestinnovation

3D-geprinte orthopedische schoen

Laurens Rijper pitchte op vrijdagavond een voor hem persoonlijk probleem. Al enige jaren draagt hij namelijk vanuit medische noodzaak orthopedische schoenen die vaak zwaar, duur en niet zo fraai zijn. Zijn vraag was simpel, kan dit niet anders? Deelname aan Hacking Health leverde hem uiteindelijk een prijs op, helaas is hij met zijn team niet verder gegaan  met hun idee voor een 3D geprinte orthopedische schoen van licht materiaal. Door zijn deelname heeft hij ingezien dat je als patiënt echt het verschil kan maken, dit vraagt om een samenwerkende houding van verschillende partners, als die samenwerking er is, komen er mooie dingen uit!

lees verder

Hacking Health Valley 2015

#bestinnovation

Fatique

‘Fatigue’ is een app voor patiënten met een chronische ziekte. De app is gericht op het bijhouden van informatie over beweging en vermoeidheid en is gebaseerd op een idee van medisch-sociologe en patiënte Anne-Miek Vroom. Volgens Vroom kan zij als rolstoelgebruiker geen gebruik maken van reguliere activity tracking apps als zij haar beweging wil bijhouden. Naast beweging kunnen gebruikers in de app ook informatie over de mate van pijn en vermoeidheid bijhouden, zodat een patiënt (en zijn of haar zorgverlener) eventuele verbanden hiertussen inzichtelijk kan maken.