Veel gestelde vragen

Wat is het doel?

Het hoofddoel van elke hackathon is het snel prototypen van praktische ideeën die nuttig kunnen zijn in de gezondheidszorg.

Onze bredere visie is om samenwerkende, interdisciplinaire relaties te bevorderen die kunnen leiden tot meer significante innovatie onderweg. Niet alle ideeën kunnen binnen een dag of een week worden geprototiseerd, en veel ideeën liggen slapend, omdat domeinspecialisten niet weten wie ze moeten praten over het bouwen van hun ideeën.

Wij zijn van mening dat de gezondheidszorg zal verbeteren, omdat we technische expertise dichterbij brengen bij frontlinieproblemen.

Wie kan meedoen?

Patiënten, gezondheidswerkers, creatieven, ontwikkelaars en ondernemers worden aangemoedigd om mee te doen! Het is student of professioneel. Deze groepen worden uitgenodigd om hun gezondheidszorg (zorg) idee / probleem op te slaan OF om een team aan te sluiten om ideeën uit te bouwen en oplossingen te ontwikkelen.

Het doel is de vaardigheden en energie van alle deelnemers te benutten om elk idee vooruit te zetten. Nieuwe mensen, nieuwe ideeën, nieuwe oplossingen!

Wat moet ik meenemen?

Gewoon je laptop en een adapter. In het weekend verzorgen we eten en drinken.

Waar betaal ik voor?

Je betaalt voor: een gezond ontbijt / lunch / diner en drankjes!
En natuurlijk, de mogelijkheid om deel te nemen aan een inspirerend en leuk weekend met het verbeteren van de gezondheidszorg!

Moet ik al een groep hebben voordat het weekend begint?

Je hoeft vooraf niet in een groep te zitten. Wij raden je aan om zelf te komen en een team te vormen met mensen die je niet kent. De combinatie van mensen uit verschillende achtergronden zal nieuwe en spannende perspectieven genereren!

Kan ik alleen voor een of twee dagen meedoen?

Je kunt alleen deelnemen als je het hele weekend doorbrengt (vrijdag 20 april19:30 – zondag 22 april 18:00).

Als je de hele drie dagen echt niet kan bijwonen, maar nog steeds deel wil uitmaken van Hacking Health Nijmegen, word dan vrijwilliger! Of bekijk de presentaties van de teams op zondag. Voor beide mag jij je inschrijven op Eventbrite.

Moet ik het idee pitchen?

Het is een geweldige kans om dit te doen en een geweldig team te vormen om aan uw idee te werken, dus we raden het sterk aan! Je kan ook een probleem stellen als je dat wilt.

Maar nee, het is niet verplicht om een idee te pitchen. Aan het begin van het weekend zullen verschillende deelnemers hun ideeën opslaan en je kan kiezen welk idee je wil werken!

Kan ik ook enkel een idee pitchen?

Ja! Zolang uw idee verband houdt met gezondheidszorg en een mogelijke oplossing, kan het technisch, digitaal of visueel worden geprotoneerd.

Sparkboard is ons online platform waar u uw idee / probleem voor het begin van het weekend kunt presenteren. Deelnemers zullen de verschillende projecten kunnen doorzoeken om te zien wat er van belang is. Een goede manier om mensen enthousiast te maken over jouw idee!

Wat betreft intellectueel eigendom?

Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen zoals vastgesteld door Hacking Health: http://hackinghealth.ca/hackathons/. Aangezien het evenement in Nederland is ingesteld, gelden ook de Nederlandse octrooibeschermingswetgeving.