Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wat is het doel?

Een hackathon heeft als doel dat deelnemers in korte tijd met innovatieve oplossingen komen voor een actueel probleem. Hierbij werken de deelnemers samen in multidisciplinaire teams en worden hierbij ondersteund door coaches uit het werkveld.

Wie kan meedoen?

Iedereen kan een bijdrage leveren! Of je nu wel of geen ervaring hebt in de zorg. Student bent of professional. Belangrijkste is dat je enthousiast bent om tijdens het weekend samen te werken met anderen aan realistische en mensgerichte oplossingen voor actuele uitdagingen in de zorg. Zo ja, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat moet ik meenemen?

Bij voorkeur je eigen laptop en een oplader. In het weekend verzorgen we eten en drinken.

Waar betaal ik voor?

Je betaalt een klein bedrag voor het kunnen aanbieden van een gezond ontbijt, lunch, diner en drankjes! En natuurlijk, de mogelijkheid deel te nemen aan een inspirerend en leuk weekend met als gezamenlijk doel het verbeteren van de gezondheidszorg!

Moet ik al een groep hebben voordat het weekend begint?

Je hoeft vooraf niet in een groep te zitten. Wij raden je aan om zelf te komen en een team te vormen met mensen die je niet kent. De combinatie van mensen uit verschillende achtergronden zal nieuwe en spannende perspectieven genereren!

Kan ik alleen voor een of twee dagen meedoen?

Helaas kun je alleen deelnemen als je het hele weekend bij je team bent. Als je niet drie dagen aanwezig kunt zijn, maar nog steeds deel wilt uitmaken van Hacking Health Valley in Nijmegen, wordt dan vrijwilliger! Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, mocht je bijvoorbeeld om medische redenen niet in staat zijn het hele weekend erbij te zijn, neem dan gerust even contact met ons op.

Moet ik het idee pitchen?

Het is een geweldige kans om dit te doen en een geweldig team te vormen om aan uw idee te werken, dus we raden het sterk aan!
Maar nee, het is niet verplicht zelf een probleem te pitchen. Op vrijdagavond zullen verschillende deelnemers hun ideeën presenteren passend bij de twee thema’s en daarna kun je kiezen met welk team je wilt gaan samenwerken! Het Sparkboard is het online platform waar je je probleem voor het weekend nu al kunt presenteren. Een goede manier dus om de andere deelnemers alvast enthousiast te maken.
Wat kan ik winnen?
Op zondagmiddag presenteren de teams hun prototypes aan de jury. De jury bepaalt welk team de prijs wint in de categorie #bestinnovation #besthumancentereddesign of #bestdatadriven. De prijzen bestaan uit ondersteunings- of adviesuren uren voor het team om verder te gaan met het prototype.

Wat betreft intellectueel eigendom?

Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen zoals vastgesteld door Hacking Health: http://hackinghealth.ca/hackathons/. Aangezien het evenement in Nederland is ingesteld, gelden ook de Nederlandse octrooibeschermingswetgeving.