Hacking Health Nijmegen

Samen werken aan de toekomst van zorg en gezondheid

Een creatieve snelkookpan voor innovatie in de zorg; van vrijdag 27 maart tot en met zondag 5 april reizen programmeurs, ontwerpers, ondernemers, zorgprofessionals én patiënten af naar diverse steden in Nederland voor Dutch Hacking Health. Doel: In drie dagen samen innovatieve oplossingen bedenken voor gezondheid en zorg.

Dutch Hacking Health 

Dutch Hacking Health is een initiatief waarbij op meerdere plaatsen in Nederland (Amsterdam, Utrecht, Maastricht en Amersfoort) hackathons worden georganiseerd waarbij innovatieve oplossingen bedacht voor zorg en gezondheid. IDutch Hacking Health wordt voor de vijfde keer georganiseerd.

Het format ‘Hacking Health’ bestaat sinds 2012 en is ontstaan in Canada. Onder die naam worden wereldwijd evenementen voor de gezondheidszorg georganiseerd waarin in korte tijd innovatieve oplossingen worden bedacht voor gezondheidsproblemen. Bijzonder is dat patiënten in deze “hackathons” nadrukkelijk een actieve rol spelen.

Van probleem naar oplossing

Elke stad organiseert zijn eigen programma op verschillende data. Tijdens deze dagen krijgen zorgverleners, patiënten en andere deelnemers een podium voor hun ideeën en problemen. Vervolgens gaan zij in team in tweeëneenhalve dag een oplossing hiervoor bedenken en uitwerken.

Aan het einde van hackathon presenteren de teams het resultaat en worden de winnaars door een multidisciplinaire en deskundige jury gekozen.

Deelnemen en meer informatie

Toegangsprijs voor het evenement hangt af van de locatie, meer informatie over het evenement is te vinden op www.dutchhackinghealth.nl. Hier kunnen deelnemers zich aanmelden en kiezen bij welke locatie zij willen aansluiten. Iedereen met een passie voor zorg en/of gezondheid is welkom om deel te nemen.

DataSteden
vrijdag 27 maart t/m zondag 29 maartMaastricht
donderdag 2 t/m zaterdag 4 aprilAmsterdam, Utrecht,  Amersfoort

Helaas zal er in 2020 geen Nijmeegse editie worden georganiseerd. Je bent echter meer dan welkom in 1 van de vier steden aan te sluiten.