Hoe kunnen we zorgverleners en zorgvragers comfortabel maken bij de ondersteuning van de zorgvrager en haar/zijn intieme behoeftes? Zodat er een gesprek en persoonlijke ontdekkingsreis op gang komt? 

Doelgroep & achtergrond: Intimiteit is een belangrijk aspect bij de zoektocht naar je persoonlijke identiteit. Dat geldt zeker voor mensen met een beperking voor wie het aangaan van die zoektocht net zo persoonlijk, maar niet vanzelfsprekend is. Er zijn steeds meer hulpmiddelen beschikbaar die kunnen helpen. Echter doordat er een taboe ligt op dit onderwerp zal lang niet iedereen hulp vragen bij deze ontdekkingsreis. Een hulpvraag kan gaan over het pakken/opbergen en/of het schoonmaken van de hulpmiddelen. Daar zou een zorgverlener bij kunnen helpen.  

Potentiële impact: Ik wil het onderwerp op een veilige manier bespreekbaar maken en zorgverleners middelen geven waardoor ze de ondersteuning kunnen bieden op een manier waarop iedereen zich comfortabel voelt. Help je mee om dit op gang te brengen?

Uitdager: Eric Groot Kormelink, Cliëntenbelang Amsterdam

Comments are closed