2021 was een uitdagend jaar dat we hebben overwonnen met maar liefst 4 verschillende hackathons. We begonnen met de GGZ hackathon, gevolgd door Hacking Health Amersfoort & Hacking Health Amsterdam en we sloten het jaar af met Fast Forward Dermatology, editie Atopisch eczeem. Deze hackathons hebben samen 10 winnaars voortgebracht die we samen brachten tijdens de landelijke finale van Dutch Hacking Health.
Op 27 januari waren de teams er helemaal klaar voor. Ze hadden hun pitch al ingeleverd en kwamen langzaam binnendruppelen in het online en interactieve platform Gather. Daar stond Robin Hooijer, een van de oprichters van Dutch Hacking Health en design innovator bij Radboud UMC, klaar om ze te inspireren met een terugblik naar toffe en succesvolle innovaties uit eerdere edities van Dutch Hacking Health. Vervolgens werden de deelnemers naar de pitch markt gestuurd waar ze tijd kregen om rond te lopen en alle pitches te bekijken.
De deelnemers waren niet de enige die rondliepen op de pitchmarkt. Ook de jury liep rond om kritische vragen te stellen aan de teams. De 3-koppige jury bestond uit:
· Gelle Klein Ikkink, Program director Innovation & Healthcare Improvement bij Ministerie van VWS
· William van der Moolen, Principal Consultant bij Informaat
· Marc Korthals Altes, Healthcare Account Manager bij Cisco
Nadat ze al hun vragen hadden gesteld aan de teams, trokken ze zich terug in de juryruimte.
Terwijl de jury in conclaaf ging over de winnaar, hadden we nóg een speciale gast om de deelnemers toe te spreken. Lucien Engelen, CEO van Transform.Health en Strategist Health(care) Innovation, nam ons mee in de uitdagingen van de digitale transformatie in de zorg. Na zijn inspirerende presentatie, was de jury gereed om de winnaar bekend te maken.
Het winnende team heeft een oplossing bedacht zodat isolatieverpleegkundigen zich veilig kunnen omkleden. Zorgvuldig en in de juiste volgorde aan- en uitkleden is belangrijk om niet besmet te raken (met bijvoorbeeld het Coronavirus) en om verspreiding naar andere collega’s en patiënten te voorkomen. Besmetting kan leiden tot uitbraken van infectieziekten en verspreiding van resistente micro organismes en daarmee tot persoonlijk leed, uitval van personeel of het sluiten van afdelingen. Voor iedere infectieziekte is een andere procedure nodig. Veilig de isolatiekamer verlaten lukt maar in 50% van de gevallen… De interactieve Sluisbuddy die bedacht is door dit team helpt de verpleegkundige door de juiste stappen heen door de juiste techniek en volgorde van aan- en uitkleden door middel van visuele en audio begeleiding.
Bekijk de pitchvideo hier.
Team Digitale Sluisbuddy (vanuit Hacking Health Amsterdam) gaat er vandoor met de volgende prijzen:
· Een design sprint op maat voor de volgende stap in het ontwerpproces (aangeboden door Informaat)
· En een lunch bon t.w.v. € 250,- (aangeboden door Cisco en Conscia Nederland)
· En een doorontwikkelbudget van €500,- voor praktische zaken zoals prototype materiaal, gebruikerssessie, website, logo, etc. (aangeboden door DHH / Stichting Health Challenges Nederland)
Gefeliciteerd Laura Cadenau en Mireille Dekker en heel veel succes met de doorontwikkeling!
Comments are closed