Wat was het weer mooi dit jaar! Na 2 jaren afwezigheid eindelijk weer een Dutch Hacking Health Maastricht. Met een nieuwe groep mensen vanuit het Zorg Innovatie en Ervarings Lab (ZIEL) van het Maastricht UMC+ als kern, een nieuwe fantastische locatie midden in het stadsdeel Wijck, en een grote groep enthousiaste deelnemers en een nog immer enthousiaste groep organisatoren (iets moet de stabiele factor zijn..) was het weer actie als vanouds.

De locatie waar wij dit jaar mochten verblijven met de deelnemende teams, was The Masters Home en Wijkhuis. Eigenlijk was dit al een an al inspiratie voor een hackathon op zich. De oprichtster van dit concept, Sheila Oroshin, gaf dan ook de kick-off met een inspirational talk waarvan de weerklank zich nog immer laat horen in de groep deelnemers. Om stil van te worden. Wat een succesverhaal op een zeer mooi gedachtengoed en met zoveel passie!

Maar daarna was het aan de uitdagers en hackers. Vrijdagavond zijn er 6 pitches gepland, waarvan er nog 1 afviel wegens persoonlijke omstandigheden op het laatste moment. Uiteindelijk met 4 live pitches en een virtuele pitch gestart (het hacken was al begonnen voordat de trein in Maastricht was aangekomen zullen we maar zeggen). De deelnemers sloten zich aan bij 4 pitches en met die teams zijn wij gestart en geëindigd.

Wat een krachtige onderwerpen waren het dit keer weer: van gezonde voeding voor studenten, tot thuiscontact bij mensen met dementie.

Uiteindelijk is 48 uur later het oordeel geveld door de jury, bestaande uit MUMC+-RvB lid Gabriel Zwart, Raymond Smeets van de ING bank, Patrick Machiels van Maastricht Instruments en cardioloog Bart Scheenstra en patient Resy Delnoij.

De teams die allemaal uitstekend beoordeeld werden door de jury waren de volgende dit jaar:

  • Crowd Care: Zorg verbeteren doen we samen. Een crowdoplossing voor innovatie in de zorg.
  • DemenZie: Een interactieve kijk op je wijk. Mensen met dementie in contact gebracht met de buurt.
  • Chill: een startpunt voor patiënten die net een chronische diagnose te horen hebben gekregen en meteen handvatten zoeken voordat het medisch traject start.
  • Peak’r: gezonde voeding voor studenten, op een manier die zo makkelijk is dat het de lifestyle van de student van tegenwoordig niet in de weg zit.

Zoveel te innoveren en slechts enkele uren de tijd… Dus, ook wij van Dutch Hacking Health Maastricht zien dat we alle teams verder willen helpen en hebben mede dankzij onze partners Maastricht UMC+, Brightlands Maastricht Health Campus en Universiteit Maastricht – IDEE voor de winnaars begeleidende trajecten klaar staan die we de komende periode zullen uitvoeren om door te ontwikkelen wat in dit eerste weekend is ontstaan. Alleen zo krijgen we meer impact op de zorg van nu en morgen!

De versie 2022 was een succes en 2023 is reeds in de maak. Wellicht zien we jou ook?

Categories:

Tags:

Comments are closed