Na een fysieke hackathon in 2019 en online variant in 2020, was de 3e editie van Hacking Health Amsterdam hybride! Van donderdag 28 t/m zaterdag 30 oktober 2021 werkten ongewone teams aan onverwachte oplossingen die bijdragen aan de gezondheid en geluk voor Amsterdammers. Amsterdammers en zorg- en welzijnsprofessionals droegen 13 uitdagingen aan. In de week voor de start leerden de teams elkaar en de uitdaging alvast kennen m.b.v. de digitale tools Webex en Miro.

Op donderdag, dag 1, gaan de teams na een spetterende aftrap en aangejaagd door het ervaringsverhaal van Zainab online aan de slag. Met resultaat: elk team heeft hun uitdaging verkend en afgebakend in een concrete ontwerpvraag. Online samenwerken blijk voor veel hackers onverwacht leuk, de energie is hoog. Daarbij krijgt elk team hulp van een ervaren coach.

Vrijdag, dag 2, de teams komen fysiek bij elkaar op verschillende locaties van partners in de stad. Er worden volle bak ideeën bedacht, prototypes gemaakt en getest met ervaringsdeskundigen / potentiele gebruikers van de oplossingen.

Aan het eind van de middag ontmoeten de deelnemers elkaar én allerlei beslissers uit de stad tijdens de borrel. De teams maken gebruik van het aanwezige netwerk en stellen hulpvragen als ‘Wie kan helpen met …’We willen meer weten over…’ en delen inzichten ‘We dachten dat we een fantastisch idee hadden, maar toen we het voorlegden aan mensen uit onze doelgroep bleek dit niet het geval. Terug naar de tekentafel!’

Op zaterdag, dag 3 zoeken de teams elkaar online of fysiek op om hun oplossing aan te scherpen en maken een pitch & demo video. Na 2,5 dag bikkelen komt iedereen ’s middags bij elkaar in online platform Gather voor de demo markt. Hier worden alle video’s van de oplossingen bekeken en gaan de deelnemers met elkaar én de jury in gesprek. De jury bestaat uit:

We sluiten de hackathon af door te proosten op 13 prototypes, veel nieuwe inzichten en contacten én de 3 winnende oplossingen: 

Even doorspoelen naar 3 maanden later: veel teams zijn verder gegaan met hun oplossing, veelal in samenwerking met een HHA partner organisatie. Tijdens de follow-up sessie op 13 januari delen de teams hun voortgang en doen ze praktische inspiratie op tijdens een aantal mini-workshops. Ook viel hier nog wat de winnen: de HHA Doorontwikkel Prijs. Een nieuw element en zeker een blijvertje. Team Sluisbuddy blijkt het meest veelbelovende doorontwikkelplan te hebben en gaat naar huis met € 2.500 doorontwikkelbudget. 

Categories:

Tags:

Comments are closed