Overzicht van het traject

Werkwijze HHA

We vertellen je graag hoe het traject van de hackathon eruit ziet. 

Als deelnemer van de hackathon ben je op alle drie de dagen aanwezig. In aanloop naar het evenement staan er voor een goede voorbereiding, met name voor de pitchers, nog andere momenten op de planning. Een overzicht van het traject:

Informele sessie

De informele sessies waren voor iedereen die nieuwsgierig is naar de hackathon en hebben inmiddels plaatsgevonden. Heb jij een probleem/knelpunt/idee dat je wilt pitchen? Het aanmelden van pitches start binnenkort.

Meet-ups

We organiseren een aantal meet-ups voor diegenen die ideeën, knelpunten of problemen in zorg en welzijn zien. Of deze binnen hun eigen organisatie op willen halen. Je ontmoet tijdens meet-ups andere enthousiastelingen en gaat aan de slag met het concretiseren en verdiepen van jouw casus.

Selectie van pitchers

Van de aangedragen casussen worden er 25 geselecteerd. Deze worden aan het begin van de hackathon gepitcht door de inbrengers.

De hackathon

De teams worden op de eerste dag van de hackathon samengesteld. De casussen worden gepitcht. Als deelnemer kies je zelf aan welke casus je wilt werken. De hele vrijdag en zaterdagochtend zijn voor hacking: werken aan een flitsende en vooral relevante oplossing voor de casus! Als team krijg je hulp van coaches en experts, ook kun je workshops volgen. Op zaterdagmiddag worden alle oplossingen gepresenteerd en worden de winnaars gekozen.

Follow up

Na de hackathon eindigt het niet: voor alle veelbelovende prototypes (winnaar of niet) zijn er mogelijkheden om door te gaan met ontwikkelen. En de winnaars van de HHA gaat door naar de landelijke finale van Dutch Hacking Health. Hier presenteren ook de winnaars van Maastricht, Utrecht en Amersfoort hun oplossingen.