Overzicht van het traject

Werkwijze HHA

Als deelnemer van de hackathon ben je op alle drie de dagen aanwezig. In aanloop naar het evenement staan er voor een goede voorbereiding, met name voor de pitchers, nog andere momenten op de planning. Een overzicht van het traject:

De informele sessies waren voor iedereen die nieuwsgierig is naar de hackathon en hebben inmiddels plaatsgevonden. Heb jij een probleem/knelpunt/idee dat je wilt pitchen? Meld deze aan en kom naar een van de meet-ups! Zowel het aanmelden van een pitch als opgeven voor deelname als hacker kan nog de hele maand! 

Een bijeenkomst voor diegenen die ideeën, knelpunten of problemen in zorg en welzijn zien en zich voor de hackathon hebben aangemeld of zouden willen aanmelden als pitcher. Je ontmoet tijdens de meet-ups andere pitchers en krijgt training ‘mens gerichte ontwerpen/design thinking.

Van het aantal aangedragen ideeën, knelpunten en problemen worden 25 pitches geselecteerd. Je wordt rond 3 maart geïnformeerd of jouw pitch door gaat naar de hackathon.

Om het idee, knelpunt of probleem goed te onderzoeken gaat de pitcher voorafgaand aan de hackathon op bezoek bij een Amsterdammer die hier in de praktijk mee te maken heeft.

De teams worden op de eerste dag van de hackathon samengesteld. Aan de start van het programma worden de deelnemers uitgebreid geïnformeerd over de 25 geselecteerde pitches. Vervolgens worden de teams gevormd. Als deelnemer kies je zelf aan welke pitch je graag jouw deelname levert. De hele vrijdag en zaterdagochtend zijn voor hacking! Ondersteund met coaching sessies gaan de teams aan de slag met hun uitdaging. Op zaterdagmiddag worden de oplossingen gepresenteerd en wordt de winnaar gekozen. Tijdens de hackathon wordt voor ontbijt, lunch en diner gezorgd.

De winnaar van de HHA gaat door naar de landelijke finale van Dutch Hacking Health. Hier presteren ook de winnaars van Nijmegen, Maastricht en Utrecht zich. Maar hier eindigt het niet: voor alle veelbelovende prototypes (finalist of niet)  zijn er mogelijkheden om door te gaan met ontwikkelen. In mei worden alle teams uitgenodigd voor een follow up sessie.