De winnaars van 2019

De winnaars van 2019

De hackathon van 2019 kende natuurlijk alleen maar winnaars maar deze teams zijn door de jury gekozen:

  • Best data driven: CurAmore
  • Best innovation: Wonderzorg
  • Best human centered: Brave heart

Naast de drie winnaars die door gingen naar de landelijke finale werd er een extra prijs uitgeloofd. Deze prijs ging naar TEAM-ME: Maak pesten bespreekbaar

CurAmor

CurAmor

Een smart personalized dashboard, met de aandachtspunten van belang voor de patiënt met dat ziektebeeld op een specifiek moment, meteen beschikbaar. In en vanuit het huidige Elektronisch Patiënten Dossier. Levert een tijdswinst op van zo’n 80 a 90% voor elke zorgverlener in de opstart van een dienst per patiënt. Te investeren in het kwetsbare gesprek met de patiënt.

 

Wonderzorg

Wonderzorg

Een digitaal platform, interactief en adaptief. De patiënt staat hierin centraal en geeft toestemming aan zijn behandelteam voor informatie-uitwisseling. Het is gekoppeld aan de huidige EPD’s. Zowel de patiënt als de zorgverleners hebben inzicht in de informatie en het is duidelijk wie de regie heeft. De voortgang wordt gemonitord met behulp van foto’s. Andere functionaliteiten zijn MDO, beschikbaarheid van richtlijnen en protocollen en een chatfunctie. De ambitie is om real life data, ook PROMs om te zetten tot gepersonaliseerd advies en voorspellende waarden.

Brave heart

Brave heart

Elke patiënt krijgt een cadeaudoosje met kaarten die gezond gedrag stimuleren met steun van de omgeving. Op iedere kaart staat een specifiek doel dat de patiënt wil behalen samen met zijn hartmaatje. De patiënt kan de kaarten die hem of haar aanspreken zelf uitkiezen en deelt deze uit aan vrienden, familie, collega’s en lotgenoten. De teruggestuurde kaarten worden thuis zichtbaar opgehangen, als reminder en voor sociale controle. Bij behalen van het zelfverkozen doel ontvangt de patiënt samen met zijn hartmaatje een beloning, bijvoorbeeld korting op fruit in de supermarkt bij 5 kg afvallen. De praktijkondersteuner huisarts (POH) speelt een coördinerende rol door doelen te monitoren en de patiënt te voorzien van kaarten met vervolgdoelen.

TEAM-ME

TEAM-ME

Samen met leerkrachten en leerlingen hebben wij TEAM-ME ontworpen. De TEAM-ME is een persoonlijk, digitaal vriendje waarmee kinderen gedurende de schooldag aan kunnen geven of zij het fijn hebben in de klas. Deze informatie wordt voor leerkrachten zichtbaar gemaakt op de computer. De leerkracht kan hierdoor op zowel klassikaal- als leerlingniveau monitoren hoe de kinderen zich voelen. Voelen veel leerlingen zich niet fijn? Of voelt een bepaald kind zich al langere periode niet goed? Dan ziet de leerkracht dat via een notificatie op het scherm (of telefoon). Een unieke kans om het gesprek hierover aan te gaan.