Tips voor pitchers

Tips voor pitchers

Ervaar of zie jij een probleem, knelpunt of uitdaging met betrekking tot geluk en gezondheid in Amsterdam? Breng deze in en werk tijdens de hackathon met een team aan een oplossing. Je presenteert jouw uitdaging op onze website samen met de andere pitchers. Uiteraard helpen we je bij het maken van een wervende tekst. Vervolgens vormen we een divers team van hackers die met jou aan de slag gaat tijdens de hackathon.

Wil je liever eerst even met de organisatie sparren over je probleem, knelpunt of uitdaging? Dat kan! Stuur een bericht naar amsterdam@dutchhackinghealth.nl en we plannen een belafspraak voor overleg.

Wat zijn geschikte onderwerpen?

Bottom-up
We zijn op zoek naar echte knelpunten en ideeën uit het dagelijks leven of de praktijk. Dus van een Amsterdammer / cliënt / patiënt / mantelzorger / zorg- of welzijnsprofessional. Tijdens de hackathon ontwerpen we oplossingen die bijdragen aan gezondheid en geluk in Amsterdam.

Maak het concreet en specifiek
Benoem een concrete context en specifieke doelgroep. Het probleem “eenzaamheid” of “overgewicht” en doelgroep “alle Amsterdammers” of “alle mensen met dementie” zijn bijvoorbeeld te breed en abstract. Liever n=1, dan n=1 miljoen.

Vermijd jargon en afkortingen
Indien toch nodig: leg ze uit!

Hulpvragen voor een duidelijk(er)e pitch

Wie ervaart het probleem / knelpunt?
Wat is het?
Waar en wanneer doet het zich voor? In welke situatie, locatie, proces?
Waarom is het een probleem? Waarom? Waarom? Waarom?
Hoe is dit ontstaan? Hoe gaat diegene ermee om? Hoe lost diegene het nu op? Hoe staat dit gezondheid, geluk/welzijn in de weg?