Verslag Hacking Health Amsterdam 2022

Na een online variant in 2020 en een hybride hackathon in 2021 kwamen de deelnemers van editie 2022 eindelijk weer echt samen in Broedplaats Contact. Wat een energie!

Uitdagers, oplossers, partners, coaches en sponsoren maakten samen deze vierde editie van Hacking Health Amsterdam tot een succes. Niet alleen de drie winnende teams, maar ook de andere teams hebben een fantastische inspanning geleverd en zich keihard ingezet voor de gezondheid en geluk voor Amsterdammers.

Aftermovie HHA 2019

Beelden zeggen meer dan woorden: deze aftermovie uit 2019 geeft een indruk van de sfeer en energie van de hackathon!


Ervaring Uitdager Aarnout

Aarnout deed mee als Uitdager. Hier vertelt hij hoe dat was. En hoe het verder is gegaan met ‘Digital First’, hun oplossing die het mogelijk maakt om smartphones en training te geven aan cliënten van onder andere HVO-Querido.


Ervaring Oplosser Floor

Floor is ontwerper en deed mee als Oplosser. Hier vertelt hij hoe hij (juist) ook zonder ervaring in zorg en welzijn van waarde was binnen zijn team.


Ervaring Oplosser Eline

Eline is docent en onderzoeker en deed mee als Oplosser. Hier vertelt zij hoe het was om mee te doen en wat de hackathon haar heeft opgeleverd.


Winnaars 2022

Uitdaging: digitale ondersteuning van anorexia-patiënten

Een eetprobleem verdwijnt zelden vanzelf. Hoe eerder iemand professionele hulp krijgt, hoe groter de kans op herstel. Echter zijn de wachtlijsten lang. Inzet van digitale innovaties, sociale media en data kunnen ondersteunen en de hulpverlening verlichten. De novybot is een dynamische chatbot voor jongeren die op de wachtlijst staan. De data van de chatbot geven tevens inzichten voor de hulpverlening zodat de behandeling een vliegende start kan krijgen.  

Oplossing: Novy, Winnaar Best Data / Tech


Uitdaging: daten wanneer je een sociale angst stoornis hebt  

In de behandeling van mensen met mentale stoornissen ligt de focus op het medische behandelplan. Er mag pas weer aan de liefde, en alle toekomstplannen die daarbij horen, worden gedacht op het moment dat de mentale gezondheid stabiel is. Maar wat nu als we het erover eens zijn dat liefde en seksualiteit essentieel zij voor onze geestelijke gezondheid en herstel? Een peer-to-peer coachingstraject helpt mannen met een sociale angst stoornis in de zoektocht naar de (ware) liefde.  

Oplossing: All you need is love, winnaar Best Human Centered Design


Uitdaging: de bewoners van Amsterdam Noord in beweging krijgen

Amsterdam Noord heeft een relatief groot percentage laaggeletterde inwoners. Dit is vaak van invloed op hun leefstijl, waaronder de mate waarin ze sporten en bewegen. Informatie is voor deze groep moeilijk te vinden en begrijpen. De beweegmaat is een interactief bord waarop het beweegaanbod in Noord overzichtelijk en begrijpelijk te vinden is door middel van drie elementen: beeldmotivatie, een plattegrond met plekken waar je voordelig kunt sporten en bewegen onder begeleiding en een heel duidelijke agenda met het aanbod.  

Oplossing: Beweegmaat, winnaar Best Innovation


Foto’s HHA 2022

Foto’s van eerdere edities