Hoe werkt het?

Van donderdagavond 11 april t/m zaterdag 13 april gaan de deelnemers van Hacking Health Amsterdam aan de slag om slimme creatieve oplossingen te ontwerpen voor de zorg. Deelname is gratis en deelnemers krijgen een volledig verzorgd weekend inclusief catering en workshops.

Meld je aan!
Dus.. loop je over van ideeën om de zorg te verbeteren? Of zet je graag jouw expertise in om de ideeën van anderen te realiseren? Ben je patiënt, zorgprofessional, designer, ondernemer, programmeur of gewoon liefhebber met een goed idee? Doe dan 11 t/m 13 april 2019 mee aan Hacking Health Amsterdam.
Aanmelden kan via amsterdam@dutchhackinghealth.nl

Hoe werkt het?

Voorbereidende meet-ups
Tijdens verschillende bijeenkomsten bij de betrokken zorgorganisaties en met Cliëntenbelang Amsterdam worden problemen, ideeën en zorgdromen opgehaald die onder begeleiding van Hacking Health Amsterdam vertaald worden in pitches. Om je vast voor te bereiden op het evenement organiseren we diverse meet-ups in de betrokken organisaties. We plaatsen op deze website een overzicht van de planning.

Dag 1: Het vormen van een team
Op donderdag 11 april presenteren de zorgprofessionals, cliënten, patiënten etc. hun pitches. Mocht je zelf niet pitchen, dan kun je op basis van de pitches een team zoeken waar je graag aan bij wil dragen. Deze teams worden op de donderdagavond gevormd en gaan de rest van het weekend gezamenlijk aan de slag.

Dag 2: Aan het werk!
Op vrijdag ga je met je team aan de slag om het idee te realiseren in prototypes. Je krijgt de kans om je ideeën voor te leggen aan een groep ervaren coaches én je kunt interessante workshops volgen zodat je alles uit je idee en team kunt halen.

Dag 3: Demo Day
Op zaterdag, dag 3 begint de spanning te stijgen. Dit is het moment dat veel teams de laatste hand leggen aan hun prototypes en hard aan het werk gaan met het voorbereiden van de demo. Met een extra ‘roast’ door de coaches en een speciale pitchtraining worden ze klaargestoomd voor de middag: Demo Day.

De demo’s worden gegeven voor alle deelnemers en een deskundige jury. Na het juryberaad worden de prijswinnaars bekendgemaakt! Hier houdt het echter nog niet op, terwijl we met z’n allen nagenieten van het weekend, gaat de juryvoorzitter in overleg met de andere locaties die meedoen aan Dutch Hacking Health. Hier wordt ook bepaald welke landelijke winnaars er zijn die nog meer ondersteuning krijgen om van hun project een echte innovatie te maken!

En daarna: follow up
Prototypes en ideeën die potentie hebben om een echte innovatieve toepassing te krijgen kunnen begeleiding verwachten van coaches en een innovatieplatform van SIGRA.

Prijzen
Een deskundige jury beoordeeld de verschillende concepten op basis van diverse criteria. De winnaars worden beloond met diverse prijzen waarmee de kans op realisatie flink wordt vergroot.