De hackathon

De hackathon

Gezonde en gelukkige Amsterdammers: dat is het doel van de Hacking Health, oftewel de hackathon. Een hackathon is een evenement waarin teams van deelnemers non-stop bezig gaan om binnen een korte tijd oplossingen voor aangereikte casussen te denken. Voor HHA worden de casussen vooraf door probleemaandrager aangeleverd en maakt de organisatie een selectie van zo’n 25 casussen waarvoor op 10, 11 en 12 september over een oplossing wordt gedacht.

Teams
HHA is een hackathon waarin ongewone teams werken aan buitengewone oplossingen. Een team bestaat idealiter uit leden met verschillende achtergronden, bijvoorbeeld een ondernemer, een programmeur, een gamedesigner, een zorgprofessional en een student. De teams voor de hackathon worden gevormd tijdens het evenement. Een team werkt drie energieke dagen aan hun prototype en krijgt daarbij hulp van coaches en een expert team. Ook worden er gedurende de hackathon allerlei workshops gegeven.

Programma*
Achter de schermen werken we met het HHA team hard aan de exacte invulling van deze hybride hackathon. Want ook dit jaar streven wij er weer naar om van Hacking Health Amsterdam een groot succes te maken, op een corona-proof manier! Uiteraard vind je de exacte invulling van het programma op deze site zodra deze duidelijk is. Het globale programma ziet er als volgt uit:

Programma HHA 2020

* We verwachten van de deelnemers dat zij alle dagen van het programma aanwezig zijn.