De hackathon

De hackathon

Gezonde en gelukkige Amsterdammers: dat is het doel van de Hacking Health, oftewel de hackathon. Een hackathon is een evenement waarin multidisciplinaire teams in korte tijd oplossingen voor casussen. In het voortraject verzamelen we de casussen. Iedereen kan een idee of knelpunt aandragen: burgers, cliënten, patiënten, zorg- en welzijnsprofessionals, etc. De organisatie maakt een selectie van zo’n 25 casussen waar op 28, 29 en 30 oktober vol energie aan wordt gewerkt.

Teams
HHA is een hackathon waarin ongewone teams werken aan buitengewone oplossingen. Een team bestaat idealiter uit leden met verschillende achtergronden, bijvoorbeeld een ondernemer, een programmeur, een gamedesigner, een zorgprofessional en een student. De teams voor de hackathon worden gevormd tijdens het evenement. Een team werkt drie energieke dagen aan hun prototype en krijgt daarbij hulp van coaches en een expert team. Ook worden er gedurende de hackathon allerlei workshops gegeven.

Programma*
Wij zijn vol energie bezig met de voorbereidingen voor oktober. Want we streven ernaar om deze editie van Hacking Health Amsterdam weer tot een groot succes te maken, op een corona-proof manier!

* We verwachten van de deelnemers dat zij het programma alle dagen volgen.