De hackathon

De hackathon

Gezonde en gelukkige Amsterdammers: dat is het doel van de Hacking Health, oftewel de hackathon. Een hackathon is een evenement waarin multidisciplinaire teams in korte tijd oplossingen voor een probleem/knelpunt/uitdaging ingebracht door een pitcher.  Iedereen kan zich aanmelden als pitcher: burgers, cliënten, patiënten, zorg- en welzijnsprofessionals, etc. De organisatie maakt vanuit de aanmeldingen een selectie van problemen/knelpunten/uitdagingen waar op 28, 29 en 30 oktober vol energie aan wordt gewerkt door de teams.

Teams
HHA is een hackathon waarin ongewone teams werken aan buitengewone oplossingen. Elk team bestaat uit een pitcher: dit is de deelnemer die een probleem/knelpunt/uitdaging heeft ingebracht, en hackers: dit zijn de deelnemers die hun expertise in willen zetten bij het ontwerpen van een oplossing (het “prototype”). De teams worden van te voren gevormd, op basis van voorkeur en expertise van de hackers, en bestaat idealiter uit leden met verschillende achtergronden, bijvoorbeeld een ondernemer, een programmeur, een gamedesigner, een zorgprofessional en een student. Elk team werkt tijdens de hackathon drie energieke dagen aan hun prototype en krijgt daarbij hulp van coaches en een expert team.

Programma
Het programma van de hackathon is verspreid over drie dagen én er zijn online workshops te volgen in het voortraject naar 28, 29 en 30 oktober. We verwachten van de deelnemers dat zij de hele hackathon actief deelnemen. De hackathon zelf vindt deels online en deels live plaats. Op vrijdag is er aan het eind van de dag een borrel in Amsterdam voor alle betrokkenen en bestuurders van organisaties in zorg en welzijn.

  • Donderdag 28 oktober, vanaf 14.00 uur en helemaal online
    We starten met een spetterende opening. Je maakt kennis met je team en de rest van de middag wordt er gewerkt aan de probleemverkenning en het vormen van een goede ontwerpvraag.
  • Vrijdag 29 oktober de hele dag; de teams komen live bij elkaar op verschillende locaties en wie wil kan online deelnemen
    De vrijdagochtend staat in het teken van ideation: zoveel mogelijk ideeën voor oplossingen bedenken en kies je als team de meest veelbelovende. Vrijdagmiddag werk je dit idee uit tot prototype en ga je deze testen met jullie doelgroep. Aan het eind van de middag organiseren we een borrel in Amsterdam voor alle teams en de bestuurders van organisaties in zorg en welzijn.
  • Zaterdag 30 oktober tot 15.15 uur en helemaal online
    Elk team maakt een pitch en demo video van hun oplossing en dan start de finale. Alle oplossingen worden aan elkaar, de partners en beslissers uit de stad en aan de jury getoond.