003. Waar wonen wij langer thuis? (Pitch 11 )

De uitdaging: Iedereen wil en moet langer thuis blijven wonen. Echter er zijn onvoldoende geschikte woningen voor ouderen en mensen met een beperking. Zorgkantoren en gemeenten zijn verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van deze woningen. Zij zijn samen met de woningbouwverenigingen aan zet. Het blijkt een moeilijke opgave. Hoe kunnen particuliere initiatieven zoals “de Knarrenhof” een bijdrage leveren aan het oplossen van dit probleem?


Voor wie is dit een probleem en hoe weet ik dat?

Hier heeft iedereen mee te maken van jong tot oud, ziek en gezond, mantelzorgers, vrijwilligers, zorgprofessionals, ambtenaren en bestuurders. Kortom het is een maatschappelijk probleem. Vanuit mijn rol als adviseur maatschappelijk zorgvastgoed bij ICSzorg heb ik mij verdiept in de Woonzorgvisie.  De afgelopen tijd heb ik veel betrokkenen gesproken. Ook van nabij heb ik als mantelzorger de problematiek meegemaakt.

Wat levert het op als dit opgelost wordt?

Oplossen van dit probleem zou een hoop leed, waaronder eenzaamheid, kunnen oplossen. Het zou kunnen bijdrage aan de doorstroming van woningen. Het zou de kosten van zorg en WMO kunnen verminderen. Het kan bijdragen aan een meer inclusieve maatschappij.

Pitcher: Monique de Tombe (ICSzorg)

 

The Next Step(s) van deze pitch

  • Contact met de gemeente opnemen in nieuwbouwbeleid, leegstaande woningen en bv hotels als mogelijkheid

 

One Reply to “003. Waar wonen wij langer thuis? (Pitch 11 )”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *