1e lustrumeditie van Hacking Health Amsterdam in 2023!

Op 11, 12 en 13 mei 2023 vond voor de vijfde keer Hacking Health Amsterdam (HHA) plaats in Broedplaats Contact in Amsterdam. HHA is een event waarin in ongewone teams naar buitengewone oplossingen wordt gezocht om de sector zorg en welzijn toekomstbestendig te houden. De oplossingen dragen bij aan meer gezondheid en geluk in Amsterdam. Tijdens deze jubileumeditie blikte HHA terug op de resultaten van de afgelopen jaren.

In 2023 werkten we aan uitdagingen op drie thema’s:

Gelijke Kansen op gezondheid

Iedereen heeft recht op goede gezondheid en goede zorg. Toch zijn de kansen op gezondheid in Nederland en in Amsterdam niet gelijk verdeeld, wat leidt tot verschillen in gezondheid. Loop jij tegen een uitdaging op het gebied van preventie of toegankelijkheid, kwaliteit of passend aanbod van zorg of ondersteuning aan die nu zorgen voor ongelijkheid? Breng je uitdaging in en ga samen met Oplossers in één team aan de slag gaan met jouw ingebrachte knelpunt!

gezonde & gelukkige professionals

De beste zorg leveren kan alleen als je als zorg- en welzijnsprofessional ook gelukkig en gezond bent. Ervaar jij uitdagingen met betrekking tot werkplezier, werkdruk en/of vitaliteit van zorg- of welzijnsprofessionals? Loop je als zorg- of welzijnsprofessional ergens tegenaan? Meld je aan als Uitdager en kom samen met Oplossers in één team tot een innovatieve oplossing voor je uitdaging.

Doorontwikkeling van innovaties

Dit jaar kunnen ook Uitdagers van eerdere edities zich opnieuw aanmelden om hun uitdaging of oplossing uit een eerdere HHA-editie verder te ontwikkelen. De hackathon kan gebruikt worden om knelpunten in de doorontwikkeling of implementatie op te lossen. Zo worden oplossingen uit eerdere edities verder gebracht!

Over Hacking Health Amsterdam

Wat is een hackathon?

Een hackathon is een evenement waarin in korte tijd oplossingen voor uitdagingen bedacht worden. Tijdens de hackathon wordt voor iedere uitdaging een team gevormd. De teams bestaan uit mensen met verschillende achtergronden. Tijdens Hacking Health Amsterdam werken de teams in 2,5 dag aan hun oplossing (prototype) en krijgen daarbij hulp van coaches en experts.

iedereen kan meedoen!

Alle leeftijden, beroepen, culturen en ervaringen zijn welkom. Je hoeft géén IT-specialist te zijn of een specifieke opleiding te hebben. ‘Hacken’ betekent bij ons: oplossingen bedenken. Dit kan met behulp van technologie of data, maar hoeft niet. Juist een mix aan kennis en ervaring zorgt voor nieuwe, creatieve oplossingen. Iedereen is dus even waardevol binnen het team. Een super team bestaat bijvoorbeeld uit een student, verpleegkundige, kapper, ontwerper en programmeur.

meedoen geeft energie!

De hackathon zit bomvol positieve energie. Je werkt aan een relevante uitdaging, je leert door te doen (bijvoorbeeld hoe je snel ideeën en onverwachte oplossingen kunt bedenken en een prototype kunt maken en testen) en je ontmoet allemaal nieuwe mensen met verschillende achtergronden. Bekijk hier de filmpjes en foto’s van eerdere edities om een indruk te krijgen van de sfeer!

Zo werkt het!FOLLOW-UP EVENT

21 september, 16.00 – 19.00 uur
Broedplaats Contact, Contactweg 47 in Amsterdam 

Na de hackathon helpen we de teams met de doorontwikkeling van hun oplossing. Tijdens het follow-up event zijn er nuttige mini-workshops, laten de teams zien welke stappen ze hebben gezet en is er nog een prijs te winnen!

Aanmelden

De inschrijving voor de editie van 2024 gaat binnenkort van start.

Neem contact met ons op!