Gezonde en gelukkige Amsterdammers

Dat is het doel van de Health Hackathon die wij komend voorjaar organiseren. Doet u mee?

Goede gezondheid voor alle Amsterdammers
Amsterdam wil dat alle inwoners er in 2025 twee gezonde levensjaren bij hebben. Dit prachtige doel is alleen bereikbaar door de gezondheid en zorg in de stad te verbeteren. Professionals uit zorg en welzijn, onderzoekers en andere creatieve denkers in de regio hebben net als patiënten vaak goede ideeën over hoe de zorg en gezondheid beter kunnen. Meestal blijft het echter bij een idee.

Tot komend voorjaar: Amsterdam Economic Board en SIGRA, de samenwerkingsorganisatie van zorg- en welzijnsorganisaties in Amsterdam, Amstelveen en Diemen, organiseren dan de eerste editie van Hacking Health Amsterdam.

Wat is Hacking Health Amsterdam?
Hacking Health Amsterdam is een hackathon waarin ongewone teams werken aan buitengewone oplossingen voor het verbeteren van de zorg en gezondheid in Amsterdam. Die teams worden gevormd tijdens de hackathon en bestaan onder andere uit ondernemers, patiënten, zorgprofessionals, ontwerpers, game designers, data crunchers en programmeurs. Tijdens drie energieke dagen werken zij aan hun prototype, met hulp van innovatieprofessionals.

Op de laatste dag van het evenement presenteren de teams hun prototypes aan een jury. Het winnende team doet mee aan de landelijke finale. Teams met veelbelovende prototypes komen in aanmerking om met steun van SIGRA en Amsterdam Economic Board hun concept door te ontwikkelen.

Hacking Health Amsterdam is onderdeel van Dutch Hacking Health, een van de grootste healthhackathons ter wereld. Sinds 2014 organiseert Dutch Hacking Health hackatons in verschillende steden in Nederland.

Wat levert dit op?
In de eerste plaats natuurlijk bijzondere en innovatieve oplossingen en producten, die direct van invloed zijn op de gezondheid en zorg in Amsterdam. Daarnaast versterken we met de hackathon ook de innovatiekracht van de regio. We verbinden zorgprofessionals van verschillende instellingen niet alleen met elkaar, maar ook met patiënten, techneuten en creatieven. Na de hackathon weten zij elkaar beter te vinden, waardoor innovatie in de stad een impuls krijgt. Uiteraard kunnen de teams ook na de hackathon samen verder werken aan hun prototype.

Wat kunt u doen?
U kunt helpen om dit mogelijk te maken. Om Hacking Health Amsterdam te realiseren zijn wij op zoek naar partners. Dankzij uw financiële bijdrage krijgen de beste gezondheidsideeën een podium en kunnen deze verder worden ontwikkeld. Helpt u mee om de gezondheid in Amsterdam te verbeteren en de innovatiekracht van de stad te vergroten?

Neem contact op met Esther Gervers via amsterdam@dutchhackinghealth.nl of 06 – 4740 2879 voor de verschillende mogelijkheden om bij te dragen.