1e lustrumeditie van Hacking Health Amsterdam in 2023!

Met trots kondigen we aan dat we in 2023 de 1e lustrumeditie van Hacking Health Amsterdam zullen organiseren. Hacking Health Amsterdam is een hackathon waarin ongewone teams werken aan oplossingen die bijdragen aan meer gezondheid en geluk in Amsterdam. De hackathon duurt van donderdagmiddag 20 april  tot en met zaterdag 22 april. We maken er samen weer een energiek, leerzaam en vooral superleuk evenement van. Dus zet dit alvast in je agenda!

Over de Hacking Health Amsterdam

Wat is een hackathon?

Een hackathon is een evenement waarin in korte tijd oplossingen voor problemen worden bedacht. Vooraf kan iedereen knelpunten m.b.t. gezondheid en geluk in Amsterdam indienen. Tijdens de hackathon wordt voor elke uitdaging een team gevormd. De teams bestaan uit mensen met verschillende achtergronden. Tijdens de hackathon werken de teams in 2,5 dag aan hun oplossing (‘prototype’) en krijgen daarbij hulp van coaches en experts.


iedereen kan meedoen!

Alle leeftijden, beroepen, culturen en ervaringen zijn welkom. Je hoeft géén IT-specialist te zijn of een specifieke opleiding te hebben. “Hacken” betekent bij ons: oplossingen bedenken. Dit kan met behulp van technologie of data, maar hoeft niet! Juist een mix aan kennis en ervaring zorgt voor nieuwe, creatieve oplossingen. Iedereen is dus even waardevol binnen het team. Een super team bestaat bijvoorbeeld uit een student, verpleegkundige, kapper, ontwerper en programmeur.

meedoen geeft energie!

De hackathon zit bomvol positieve energie. Je werkt aan een relevante uitdaging, je leert door te doen (bijvoorbeeld hoe je snel ideeën en onverwachte oplossingen kunt bedenken en een prototype kunt maken en testen) en je ontmoet allemaal leuke nieuwe mensen met verschillende achtergronden. Bekijk hier de filmpjes en foto’s van eerdere edities om een indruk te krijgen van de sfeer!

Zo werkt het!

Een overzicht van het traject


Aanmelden

Meld je nu aan!

Begin 2023 start het aanmelden voor de 1e lustrumeditie. Houdt onze socials in de gaten!


Workshop voor Uitdagers

op locatie in Amsterdam

Tijdens de workshop ontmoet je andere uitdagers,
leer je hoe je kort en krachtig jouw uitdaging kunt presenteren en vertellen we je meer over het programma en de methode van de hackathon


Workshop voor Oplossers

online

Tijdens de workshop ontmoet je alvast andere oplossers, krijg je meer informatie over het programma en behandelen we de methode van de hackathon


de hackathon!

20, 21 en 22 april

De hackathon start op donderdagmiddag 20 april en duurt tot zaterdag 22 april. Op donderdag worden de teams gevormd en verkennen jullie de uitdaging. Vrijdag staat in het teken van ideeën bedenken, prototype maken en testen met de doelgroep. Op zaterdag maken jullie nog een verbeterslag en een filmpje van jullie oplossing. We sluiten de hackathon zaterdagmiddag af met presentaties en de prijsuitreiking.


Doorontwikkel event

6 oktober 2022

Na de hackathon helpen we alle teams met de doorontwikkeling van hun oplossing. Tijdens dit evenement zijn er nuttige mini-workshops, laten de teams zien welke stappen ze hebben gezet en is er nog een prijs te winnen!

Voor nu staat eerst nog het doorontwikkel event van de hackathon 2022 op het programma.

Neem contact met ons op!