De 4e Hacking Health Amsterdam komt eraan!

Hacking Health Amsterdam is een hackathon waarin ongewone teams werken aan oplossingen die bijdragen aan meer gezondheid en geluk in Amsterdam. De hackathon duurt van donderdagmiddag 23 juni 16.00 tot en met zaterdag 25 juni 18.00. We maken er samen weer een energiek, leerzaam en vooral superleuk evenement van. Dus zet dit alvast in je agenda!


Over de Hacking Health Amsterdam

Wat is een hackathon?

Een hackathon is een evenement waarin in korte tijd oplossingen voor problemen worden bedacht. Vooraf kan iedereen knelpunten m.b.t. gezondheid en geluk in Amsterdam indienen. Tijdens de hackathon wordt voor elke uitdaging een team gevormd. De teams bestaan uit mensen met verschillende achtergronden. Tijdens de hackathon werken de teams in 2,5 dag aan hun oplossing (‘prototype’) en krijgen daarbij hulp van coaches en experts.


iedereen kan meedoen!

Alle leeftijden, beroepen, culturen en ervaringen zijn welkom. Je hoeft géén IT-specialist te zijn of een specifieke opleiding te hebben. “Hacken” betekent bij ons: oplossingen bedenken. Dit kan met behulp van technologie of data, maar hoeft niet! Juist een mix aan kennis en ervaring zorgt voor nieuwe, creatieve oplossingen. Iedereen is dus even waardevol binnen het team. Een super team bestaat bijvoorbeeld uit een student, verpleegkundige, kapper, ontwerper en programmeur.

meedoen geeft energie!

De hackathon zit bomvol positieve energie. Je werkt aan een relevante uitdaging, je leert door te doen (bijvoorbeeld hoe je snel ideeën en onverwachte oplossingen kunt bedenken en een prototype kunt maken en testen) en je ontmoet allemaal leuke nieuwe mensen met verschillende achtergronden. Bekijk hier de filmpjes en foto’s van eerdere edities om een indruk te krijgen van de sfeer!

Zo werkt het!

Een overzicht van het traject in 2022


Aanmelden

Meld je nu aan!

De aanmeldformulieren vind je hier. Uitdagers kunnen zich aanmelden tot 1 juni. Oplossers tot 11 juni.


Workshop voor Uitdagers

op locatie in Amsterdam,
kies uit 1 of 2 juni

Tijdens de workshop ontmoet je andere uitdagers,
leer je hoe je kort en krachtig jouw uitdaging kunt presenteren en vertellen we je meer over het programma en de methode van de hackathon


Workshop voor Oplossers

online, kies uit 16 of 20 juni

Tijdens de workshop ontmoet je alvast andere oplossers, krijg je meer informatie over het programma en behandelen we de methode van de hackathon


de hackathon!

23, 24 en 25 juni

De Hackathon vindt plaats op donderdag 23 juni van 16.00 – 22.00 uur, vrijdag 24 juni van 8.30 – 20.30 uur (langer doorgaan mag) en op zaterdag 25 juni van 8.30 – 18.00 uur, bij Broedplaats Contact (vlakbij station Sloterdijk). Donderdag worden de teams gevormd en verkennen jullie de uitdaging. Vrijdag staat in het teken van ideeën bedenken, prototype maken en testen met de doelgroep. Op zaterdag maken jullie nog een verbeterslag en een filmpje van jullie oplossing. We sluiten de hackathon zaterdagmiddag af met presentaties en de prijsuitreiking.


Doorontwikkel event

6 oktober

Na de hackathon helpen we alle teams met de doorontwikkeling van hun oplossing. Tijdens dit evenement zijn er nuttige mini-workshops, laten de teams zien welke stappen ze hebben gezet en is er nog een prijs te winnen!


Neem contact met ons op!