1e lustrumeditie van Hacking Health Amsterdam in 2023!

Met trots kondigen we de vijfde editie van Hacking Health Amsterdam aan! Hacking Health Amsterdam is een hackathon waarin ongewone teams werken aan oplossingen die bijdragen aan meer gezondheid en geluk in Amsterdam. De hackathon duurt van donderdagmiddag 11 tot en met zaterdag 13 mei. We maken er samen een energiek, leerzaam en inspirerend evenement van!

Dit jaar werken we aan uitdagingen op drie thema’s:

Gelijke Kansen op gezondheid

Iedereen heeft recht op goede gezondheid en goede zorg. Toch zijn de kansen op gezondheid in Nederland en in Amsterdam niet gelijk verdeeld, wat leidt tot verschillen in gezondheid. Loop jij tegen een uitdaging op het gebied van preventie of toegankelijkheid, kwaliteit of passend aanbod van zorg of ondersteuning aan die nu zorgen voor ongelijkheid? Breng je uitdaging in en ga samen met Oplossers in één team aan de slag gaan met jouw ingebrachte knelpunt!

gezonde & gelukkige professionals

De beste zorg leveren kan alleen als je als zorg- en welzijnsprofessional ook gelukkig en gezond bent. Ervaar jij uitdagingen met betrekking tot werkplezier, werkdruk en/of vitaliteit van zorg- of welzijnsprofessionals? Loop je als zorg- of welzijnsprofessional ergens tegenaan? Meld je aan als Uitdager en kom samen met Oplossers in één team tot een innovatieve oplossing voor je uitdaging.

Doorontwikkeling van innovaties

Dit jaar kunnen ook Uitdagers van eerdere edities zich opnieuw aanmelden om hun uitdaging of oplossing uit een eerdere HHA-editie verder te ontwikkelen. De hackathon kan gebruikt worden om knelpunten in de doorontwikkeling of implementatie op te lossen. Zo worden oplossingen uit eerdere edities verder gebracht!

Over Hacking Health Amsterdam

Wat is een hackathon?

Een hackathon is een evenement waarin in korte tijd oplossingen voor uitdagingen bedacht worden. Tijdens de hackathon wordt voor iedere uitdaging een team gevormd. De teams bestaan uit mensen met verschillende achtergronden. Tijdens Hacking Health Amsterdam werken de teams in 2,5 dag aan hun oplossing (prototype) en krijgen daarbij hulp van coaches en experts.

iedereen kan meedoen!

Alle leeftijden, beroepen, culturen en ervaringen zijn welkom. Je hoeft géén IT-specialist te zijn of een specifieke opleiding te hebben. ‘Hacken’ betekent bij ons: oplossingen bedenken. Dit kan met behulp van technologie of data, maar hoeft niet. Juist een mix aan kennis en ervaring zorgt voor nieuwe, creatieve oplossingen. Iedereen is dus even waardevol binnen het team. Een super team bestaat bijvoorbeeld uit een student, verpleegkundige, kapper, ontwerper en programmeur.

meedoen geeft energie!

De hackathon zit bomvol positieve energie. Je werkt aan een relevante uitdaging, je leert door te doen (bijvoorbeeld hoe je snel ideeën en onverwachte oplossingen kunt bedenken en een prototype kunt maken en testen) en je ontmoet allemaal nieuwe mensen met verschillende achtergronden. Bekijk hier de filmpjes en foto’s van eerdere edities om een indruk te krijgen van de sfeer!

Zo werkt het!Aanmelden

Meld je aan voor de lustrumeditie op 11, 12 & 13 mei.

Hacking Health Amsterdam

11, 12 en 13 mei
Broedplaats Contact, Contactweg 47 in Amsterdam 

De hackathon start op donderdag 11 mei om 16.00 uur en we sluiten op zaterdag 13 mei om 18.00 uur spetterend af. Op donderdag verken je de uitdaging. Vrijdag staat in het teken van ideeën bedenken, prototype maken en testen met de doelgroep. Op zaterdag maak je nog een verbeterslag en een filmpje van jullie oplossing. We sluiten de hackathon af met een extra spetterende finale met sprekers, de eindpitches en een expo waarin eerdere deelnemers hun resultaten laten zien.

Workshop voor Oplossers

8 mei, 12.00 – 13.00 uur
online via Zoom

Tijdens de workshop ontmoet je alvast andere oplossers, krijg je meer informatie over het programma en behandelen we de methode van de hackathon.


follow-up event

21 september, 16.00 – 19.00 uur
Broedplaats Contact, Amsterdam

Na de hackathon helpen we de teams met de doorontwikkeling van hun oplossing. Tijdens het follow-up event zijn er nuttige mini-workshops, laten de teams zien welke stappen ze hebben gezet en is er nog een prijs te winnen!

Neem contact met ons op!