Meer informatie

 

Wat is een Hackathon?
Een hackathon is een bijeenkomst van allerlei mensen om gezamenlijk aan een thema te werken. Het doel is, dat meestal in korte tijd, een innovatieve en creatieve oplossing wordt bedacht omtrent een bepaald thema of om een probleem op te lossen.
Tijdens de hackathon worden de teams gevormd die gaan samenwerken aan oplossingen. De teams bestaan uit een mix van burgers, ontwerpers, zorgprofessionals, ondernemers, programmeurs, creatievelingen en Amersfoorters met andere expertises. Tijdens drie energieke dagen werken zij aan hun prototype: een (zorg)concept, product of dienst. Aan het eind van de hackathon wordt de oplossing gepresenteerd aan de jury die zal bepalen welk team gewonnen heeft. 

Wat werkt?
Om in zo’n korte tijd tot een zo goed mogelijk probleem te komen is het belangrijk dat teams die aan een probleem werken heel divers zijn en dat iedere deelnemer zijn eigen talenten en kwaliteiten kan inbrengen. Op die manier kan iedereen ook van elkaar leren.

Wat vinden mensen ervan?
Kijk hier voor een impressie van de Hackathon in Amsterdam van 2019.

Pitchworkshop
Ter voorbereiding op het Dutch Hacking Health evenement zal er een pitchworkshop worden gegeven om de deelnemers die hun idee gaan pitchen op weg te helpen. Houd de website in de gaten voor de datum en tijdstip!

Kosten
Om een goed georganiseerd evenement te kunnen realiseren en diverse maaltijden te kunnen aanbieden, vragen wij een bijdrage van €30,- om deel te kunnen nemen aan het evenement. Voor studenten geldt een korting van 50% op vertoon van een geldige studentenpas!

Honoursster 
Ben jij een Farmakunde student en neem jij deel aan de Dutch Hacking Health? De uren die jij tijdens het weekend maakt, tellen mee voor de ster ‘ vakmanschap’!