De uitdaging: Hoe kunnen we een hulpmiddel doorontwikkelen voor iemand die in een rolstoel zit die helpt bij het rekken en bewegen van spieren tijdens werktijd?

Bewegen houdt ons fit. Maar niet iedereen is even goed in staat om in beweging te blijven. Een rolstoel leidt tot veel passiviteit en spierverkortingen in de benen. Door spasme komen mijn benen steeds meer in protest. Dit protest wil ik graag doorbreken. Ik wil een hulpmiddel (exoskelet/middeleeuwse rekbank) ontwikkelen dat me ondersteunt in verschillende houdingen. Iets bruikbaars dat rust in mijn benen oplevert en in te zetten is tijdens werktijd. De doelgroep ben ik dus zelf. Waarschijnlijk kan deze oplossing ook bruikbaar zijn voor andere mensen (rolstoelgebruikers) in een vergelijkbare situatie.  

Uitdager: Christiaan Zandstra, Onderzoeker & ambassadeur voor toegankelijkheidsbevordering – Gemeente Amsterdam

Thema: Veerkracht

Comments are closed