Winnaars 2017

In 2017 was de eerste editie van Dutch Hacking Health Utrecht. Tijdens het weekend hebben 150 deelnemers gewerkt aan innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg. Daarnaast waren er coaches en vrijwilligers aanwezig om de teams te ondersteunen. Winnaars 2017:

Hixalizer – Winnaar Best Health Innovation

Hixalizer is zowel lokaal als landelijk uitgeroepen tot ‘Best Health Innovation’! De afdeling cardiologie heeft in samenwerking met SAS en Finaps de Hixalizer ontworpen. Deze ondersteunende software verlicht de registratiedruk binnen het EPD en verbetert de dossiervorming zowel kwalitatief als kwantitatief. Ze zijn momenteel in gesprek met het UMC Utrecht hoe ze dit kunnen operationaliseren binnen de organisatie.

Emotion Colors – Winnaar Best Human Centered Design
Emotion Colors is een communicatie tool om emoties te kunnen uiten. Met de communicatie tool Emotion Colors worden twee problemen aangepakt voor twee verschillende doelgroepen: mensen met autisme en mensen die een herseninfarct hebben gehad. Momenteel wordt er gewerkt om van van Emotion Colors een volwaardig product te maken. De eerste testfase gespecialiseerd op het uiten van de emoties door middel van kleuren bij kinderen met het autistisch spectrum heeft plaatsgevonden.

Medicatie Assistant – Winnaar Best Data Driven Solution
Het team van Medicatie Assistant is aan de slag gegaan met het proces omtrent medicijngebruik van een patiënt ondersteunen. Het gaat specifiek om het bijhouden van toediening en dosering van medicatie, gekoppeld aan hoe een patiënt zich voelt. De patiënt heeft meer controle en overzicht over zijn medicijngebruik, de behandelend arts krijgt een continu beeld van hoe het met de patiënt gaat en onderzoekers krijgen inzicht in werking en dosering van (combinaties van) verschillende medicijnen. Ze zijn nog op zoek naar een partij die deze app verder wil vormgeven.