FAQ

Wat is het doel?

Het voornaamste doel van elke hackathon is om snel prototypes te maken van ideeen die geschikt kunnen zijn voor de gezondheidszorg. De bredere visie is om samenwerking en co-creatie te stimuleren wat kunnen leiden tot meer significante innovatie. We geloven dat we de gezondheidszorg kunnen verbeteren als we de juiste (technische) expertises en mensen bij elkaar brengen om samen te werken aan actuele problemen.

Wie kan er deelnemen?

Patiënten, zorgprofessionals, creatievelingen, designers, ontwikkelaars, programmeurs en ondernemers kunnen zich aanmelden. Zowel als student of als professional. Iedereen wordt uitgenodigd om een idee/probleem uit de zorg te pitchen OF om zich aan te sluiten bij een van de teams om het idee uit te werken tot een mooie oplossing. Het doel is om kennis, vaardigheden en energie van alle deelnemers te bundelen om tot nieuwe ideeën te komen.

Wat moet ik meenemen?

Een laptop en een adapter. Wij zorgen voor eten en drinken tijdens het hele weekend.

Moet ik een team formeren voordat het weekend start?

Je hoeft niet perse vooraf een team te vormen. Het is mogelijk om je op individuele basis aan te melden en pas een team te formeren tijdens het weekend (vrijdag) met mensen die je niet kent. De combinatie van mensen met verschillende achtergronden en expertises zal zorgen voor vernieuwende en spannende benaderingen van het probleem.

Kan ik ook maar 1 of 2 dagen deelnemen?

Je kan alleen deelnemen als je het hele weekend aanwezig kan zijn: vrijdag 20 april (17.00 uur) tot zondag 22 april (18.00 uur). Kan je echt niet aanwezig zijn het hele weekend, maar wil je wel graag iets mee krijgen van het weekend? Meld je dan aan als vrijwilliger! Of kom kijken naar de presentaties op zondag 22 april

Moet ik een idee pitchen?

Nee, dit is niet verplicht. Op vrijdag zullen verschillende deelnemers een idee pitchen, je kan je vervolgens aansluiten bij het idee waar jij aan wil werken.

Is mijn idee voor een pitch goed genoeg?

Ja! Zo lang het een idee is wat gerelateerd is aan de gezondheidszorg en er van de mogelijke oplossing een technisch, digitaal of visueel prototype gemaakt kan worden.

Hoe zit het met Intellectueel Property  (IP)? 

Wij volgen de richtlijnen zoals deze beschreven zijn door Hacking Health (global): g: http://hackinghealth.ca/hackathons/. Aangezien het evenement wordt georganiseerd in Nederland is ook de Nederlandse patent- en copyright wet van toepassing. Daarnaast adviseren we je om na het event zo snel mogelijk afspraken te maken met je team als jullie besluiten om met/zonder elkaar verder te gaan.

Kan ik blijven slapen?

Het is mogelijk om te blijven slapen. Neem hiervoor wel eigen slaapspullen mee zoals een matje en slaapzak. De douches zijn te gebruiken tussen 07.30 en 08.30 uur.

Zijn er kluisjes beschikbaar?

In het UMC Utrecht zijn een aantal kluisjes beschikbaar en hier kun je met je OV chipkaart (of UMC Utrecht pas) gebruik van maken.