Bringing innovation to health & care in the Netherlands.

Dutch Hacking Health wordt georganiseerd in het weekend van 19 t/m 21 mei. Het is een evenement waar technologie, design, ondernemerschap, gezondheid(zorg) en patiënten samen worden gebracht in een weekend. Hacking Health heeft als doel om zorg & gezondheid te vernieuwen door mensen te verbinden die op zoek gaan naar mens-gerichte oplossingen voor actuele problemen.

Ga naar stadspagina

Bekijk de stadspagina's om te mizen wat er gebeurd in het weekend. Hier kun je ook je ticket om deel te nemen kopen!

Hacking Health in video!

Bekijk de onderstaande afspeellijst om meer te leren over de wereldwijde Hacking Health beweging en over Dutch Hacking Health van afgelopen jaar!

News

Topicus voor de tweede keer partner van Dutch Hacking Health

In één weekend een slimme ideeën uitwerken tot echte zorgoplossingen. Is dat mogelijk? Absoluut! Van 19 tot en met 21 mei slaan vijf Nederlandse Universitaire Medische Centra en vele andere partijen de handen ineen om Dutch Hacking Health te organiseren. Na de succesvolle samenwerking tijdens de vorige editie van Dutch Hacking Health is Topicus ook… Bekijk Artikel

Read More...

NLC | The Healthtech Incubator doet mee aan Dutch Hacking Health 2017.

NLC | The Healthtech Incubator is partner van Dutch Hacking Health 2017. Samen met bevlogen innovators gaan we opzoek hoe innovatieve technologieën de zorg beter en beter betaalbaar kunnen maken. Als de enige gefocuste Healthtech Incubator in Nederland, bouwt NLC bedrijven om innovatieve producten te ontwikkelen en naar de eindgebruiker te brengen, meestal de arts… Bekijk Artikel

Read More...

Wil jij de zorg écht veranderen met een “impact that matters”?

Deloitte is proud to be the sponsor of Dutch Hacking Health for the second year in a row. Deloitte will be represented with an even bigger delegation this year. A total of thirty people from Deloitte will share their healthcare and technology knowledge and experience. Coaches from Deloitte Consulting, Legal and Risk will offer their support to the various teams during the weekend. They will attend all five locations to answer any questions on a variety of topics.

Read More...

SAVE THE DATE: Dutch Hacking Health 19 t/m 21 mei 2017

In één fantastisch weekend samen met patiënten, zorgprofessionals, designers, programmeurs en ondernemers slimme ideeën uitwerken tot échte zorgoplossingen, wie wil dat nou niet? In het weekend van 19 t/m 21 mei organiseren wij onder de naam Dutch Hacking Health in Groningen (UMCG), Leiden (LUMC), Nijmegen (Radboudumc), Maastricht (MUMC+) en Utrecht (Utrecht UMC) #patientsincluded hackathons. Pitch… Bekijk Artikel

Read More...

Wie zouden er mee moeten doen?

Designer

Ontwerpers en (service) design thinkers kunnen helpen bij het bouwen van digitale & fysieke oplossingen die zich richten op de behoeften van de eindgebruikers, om zo de juiste ervaring te creëren gebaseerd op de levens van patiënten en zorgprofessionals.

Patients

Een patient heeft de meeste kennis over het hebben en ervaren van een aandoening. Om aan betekenisvolle innovaties te kunnen werken hebben we patiënten nodig die in de teams meewerken en uitleggen wat zij nodig hebben of hoe een oplossing wel of niet in hun levens past.

Developers

De groep die misschien wel het meest bekend is met hackathons. Programmeurs zijn nodig om de teams te helpen bij het bouwen van hun eerste werkende prototype. Doormiddel van programmeertalen, (big) data en andere technische ervaring helpen zij bij het realiseren van ideeën.

Ondernemers

De uitdagingen in de gezondheidszorg vereisen dat we op nieuwe manieren denken, verdienmodellen ontwikkelen en concepten ontwikkelen. Deze ondernemers en ondernemende mensen zijn hard nodig om te werken aan duurzame gezondheidsinnovaties.

Zorgprofessionals

Gezondheids- en zorgprofessionals met ideeën kunnen aan de hackathon deelnemen om hun ideeën te laten realiseren. Ze zijn welkom om hun ideeën te presenteren of juist hun medische kennis en ervaring in te zetten om een team te helpen.

Jouw rol?

Hoewel jouw specifieke expertise misschien hier niet wordt genoemd kan het nog steeds zeer waardevol zijn. Neem deel en breng jouw frisse perspectief & inzichten in om gezondheid & zorg in Nederland te verbeteren.

Dutch Hacking Health 2017 is hosted by

Our partners

Our media-partners

Contact us

 


Is het een goed idee om een pitch te houden?

Ja! Zolang als jouw idee gerelateerd is aan de zorg en de mogelijke oplossing tot een technisch, digitaal of visueel geprototypeerd kan worden.

Sparkboard is ons online platform waarin jij jouw idee of probleem kan presenteren alvorens het weekend begint. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om door de verschillende ideeën heen te bladeren om te kijken wat hen interesseert. Het is een goede manier om mensen enthousiast te krijgen voor jouw idee!

Intellectuele inhoud

Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen zoals opgesteld door Hacking Health. Omdat het evenement plaatsvind in Nederland, geldt de Nederlandse copyright wetgeving.

Moet ik een idee presenteren?

Het is een mooie kans om een idee te presenteren en zelf een team te vormen om jouw idee tot werkelijkheid te brengen, dus we raden het zeker aan! Je mag er ook voor kiezen om juist een uitdaging in te brengen en samen met het team tot het idee en de oplossing te komen.

Het is echter niet verplicht om een idee te presenteren, op de vrijdagavond van het event zullen de ideeën worden gepresenteerd en kan je als deelnemer er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een van de gepresenteerde ideeën / uitdagingen!

Wie kan er deelnemen?

Patienten, gezondheids- en zorgprofessionals, creatievelingen, programmeurs en ondernemers worden aangemoedigd om deel te nemen. Zowel als student of als professional. Deze groepen worden uitgenodigd om hun idee te presenteren en een team te vormen OF om een ander team te helpen ideeën om te zetten in concrete oplossingen.

Wat is het doel?

Het primaire doel van elke hackathon is om snel praktische ideeën om te zetten in prototypes die waarde kunnen toevoegen aan gezondheid & zorg. Onze visie om discipline overstijgende samenwerkingen te stimuleren om zo te werken aan een innovatieve cultuur. Niet alle ideeën kunnen binnen een weekend of week tot werkend prototype omgezet kunnen worden, maar veel ideeën worden niet omgezet tot concrete oplossing omdat men niet altijd weet wie ze moeten inzetten om hun idee tot werkelijkheid te maken. Wij geloven dat gezondheid en zorg in Nederland zal verbeteren wanneer we zorg en gezondheid verbinden met techniek en creativiteit.