Hacking Health Groningen 2017: dag drie!

 

Dag drie alweer.. de laatste dag! De dag van de eindpresentaties en prijswinnaars! Tijdens het heerlijke “Gangsta rap in beweging” ontbijt was de spanning bij de deelnemers goed te merken. Nog maar een paar uurtjes te gaan en dan zouden ze hun idee presenteren voor de jury. En wat werd er nog hard gewerkt in die laatste uurtjes zeg! We zagen al enkele prototypen voorbij komen en er werd druk geoefend met presenteren. Rond half 3 verzamelde iedereen zich bij lokaal 16, waar de presentaties zouden worden gehouden. Iedereen kreeg drie minuten de tijd voor hun presentatie, waarna de jury ook 3 minuten de tijd kreeg om commentaar te geven en vragen te stellen. Maar wauw, wat een geweldige presentaties waren het! Van het stimuleren van het nemen van de trap in het ziekenhuis, tot virtual reality als hulpmiddel bij dementie.

Na alle presentaties was er een borrel in het personeelsrestaurant. De spanning was om te snijden, want de winnaar zou bijna bekendgemaakt worden. Tijdens de borrel was ook de mogelijkheid om te stemmen op de publiekswinnaar. Na een tijdje – wat misschien wel uren leek – kwam de jury binnenlopen. Ze werden onthaald door onze geweldige groep helden in superhelden-poses! Toen kwam het spannendste: de bekendmaking! Bij beide prijzen was de jury unaniem. De winnaars voor Beste Innovatie zijn geworden: Janus Health met hun predictive analytics om vroegtijdig diabetes te kunnen diagnosticeren en dit op deze manier eventueel te voorkomen. Een super gaaf concept en een echte innovatie. De winnaars van de Best Human Centered Design zijn geworden: Mijn Hand Held! Een app die je helpt en ondersteunt bij je (eerste) ziekenhuisbezoek. Van meldingen over vaststaand verkeer, tot een routebeschrijving naar de kamer waar je een afspraak hebt. In dit ontwerp is erg duidelijk rekening gehouden met de eindgebruiker. De publieksprijs had dit jaar maarliefst twee winnaars: Janus Health en Vluchtelingen in de Gezondsheidszorg! De laatste had een ontwerp gemaakt van gesprekskaarten om vrijwilligers een helpende hand te bieden bij gesprekken met vluchtelingen over de gezondsheidszorg in Nederland. Zo konden er eventueel moeilijke vragen behandeld worden.

En toen was het alweer voorbij.. Maar WAUW wat een ge-wel-dig weekend hebben we weer gehad met zijn allen. Een groot applaus voor alle Hacking Helden! Een super team, super vrijwilligers en geweldige deelnemers. Iedereen bedankt en tot volgend jaar!

Hacking Health Groningen 2017: dag twee!

Dag een vloog voorbij, en ook dag twee leek zo weer geweest te zijn. We begonnen de dag om 08:30 met een uitgebreid (thema: schlagers)ontbijtje in het restaurant. Na het ontbijt vertrokken we met z’n allen weer richting de blauwe patio, want vandaag stond er een dag vol Hacking op het programma! Jetse zorgde ervoor dat niemand de superhero moves vergat en legde dit dan ook haarfijn vast op beeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om tien uur was het tijd voor de enige echte coach roast (kun je je voorstellen dan iedereen zich versprak bij het uitspreken?). Tijdens de Coach Roast ‘presenteerde’ iedereen hun idee aan een aantal coaches. Vervolgens werden ze kritisch bevraagd voor input voor een nog beter eindproduct. Tussen het roasten door zijn vrijwillger Jildert en team ‘de Jeugd van Tegenwoordig’ nog op UMCG KInder TV geweest! Daar vertelden ze over Hacking Health en over het project van de deelnemers van de Jeugd van Tegenwoordig, super leuk! Maarten van Iedereen Vitaal gaf ons al een voorproefje van de Energizer later die avond door ons een geweldig filmpje te sturen (benieuwd? Kijk op Twitter!) Het grootste gedeelte van de dag werkten de teams keihard aan het uitwerken van hun idee. Om half negen was het tijd voor de Energizer waar we onze beste gabber-moves konden laten zien. Al hakkend heen en weer rennen en punten halen, dat gaf zeker energie! Tevens zijn er nog een aantal yells bedacht en is er eentje gekozen als winnende yell. Die houden we nog even voor onszelf maar publiceren we morgen. De rest van de avond zijn al onze Hacking Helden eigenlijk heel gemotiveerd en hard aan de slag gegaan. Iedereen liep mooi op schema en wij weten zeker dat ze morgen hele gave presentaties gaan neerzetten! Maar dat horen jullie morgen van ons.. 😉

 

Hacking Health Groningen dag één!

 

Vandaag was het eindelijk weer zover: Hacking Health! De organisatie was alweer vroeg in de weer om de puntjes op de i te zetten en de laatste dingen voor te bereiden. De sfeer zat er al vroeg in en zelfs het gevoel van spanning en chaos viel mee dit keer!

Klik hier voor een timelapse van Hacking Health Groningen

Rond 12:00 uur zijn we naar het personeelsrestaurant gegaan, de plek waar we de deelnemers later die dag zouden ontvangen. Na een complete verbouwing (lees: verplaatsen van alle tafels en stoelen) van het restaurant en de blauwe patio (waar HH zich deze editie afspeelt) waren we er klaar voor! De vrijwilligers kwamen ’s middags alvast helpen met de rest van de voorbereidingen en om 17:30 uur was het dan zover: de eerste deelnemers kwamen binnen! Om 18:00 trapte wethouder Joost van Keulen het weekend af op een wel hele letterlijke manier: namelijk met een strandbal. Na wat huishoudelijke mededelingen was er de gelegendheid om een lekkere maaltijd te scoren in het restaurant. De spanning bij de deelnemers liep tijdens het eten al wel wat op, want na het eten was het natuurlijk tijd voor de pitches! Ieder jaar weer een spannend moment. Vind je wel een team voor de uitwerking van je idee? Er waren dit keer maar liefst 20 (!) mensen die gingen pitchen. Er zaten super goede ideeën bij, waardoor het lastig was om teams te formeren, maar uiteindelijk zijn de volgende teams ontstaan:

  • Preventieve geneeskunde: monitoren en voorspellen
  • Virtual reality als hulpmiddel bij dementie
  • Een betere bewegwijzering in het UMCG in samenwerking met een digitale buddy die je helpt en ondersteunt tijdens je ziekenhuisbezoek
  • (Laagopgeleide) jongeren bewuster maken van Healthy Ageing en het aanleren van betere gezondsheidsvaardigheden
  • Gezondheidsbevordering bij vluchtelingen in NL
  • het vergemakkelijken van het invoeren van data over voedselinname en voedingspatronen bij LifeLines
  • Een mantelwijzer om mantelzorg op afstand mogelijk te maken in combinatie met een platform voor een hulpverleningsservice voor ouderen!
  • Een digitale buddy die mensen in ploegendiensten ondersteunen en weer grip op het dagelijks leven geven door aan te geven wanneer je het best kunt eten, slapen, etc.
  • Beweegziekenhuis: beweging integreren tijdens een ziekenhuisopname

Geweldige ideeën dus waar de aankomende twee dagen keihard aan gewerkt gaat worden! (Benieuwd naar de pitches en wil je ze terugkijken? Dat kan via deze link: https://www.pscp.tv/w/a-30PTFZTEtKbm9yTE1nS058MU9kSnJ5YmVOWFBHWDjspi9V5KvG_uqX2Nvj9dCShlwbZS0PxQiahOod2r6u)

Wil je op de hoogte blijven van alles wat we dit weekend doen? Volg ons dan op twitter via @HH_Groningen, #DHH17 of #HHG17!

 

We zitten bijna vol…

We geloven het zelf bijna niet, maar we zitten inmiddels op 51 enthousiaste deelnemers die in het weekend van 19 – 21 mei keihard gaan werken aan zorginnovaties! Dit is natuurlijk helemaal geweldig, maar dit betekent wel dat je je voor sommige ‘rollen’ niet meer kunt inschrijven om nog mee te doen.

Voor welke rollen geldt dit dan?
Je kunt je op het moment niet meer inschrijven als zorgprofessional, designer, programmeur of ondernemer. Je kunt je wel inschrijven voor de wachtlijst! Mocht er dan onverhoopt iemand uitvallen, nemen we direct contact op met degene die bovenaan de wachtlijst staat, zodat je misschien tóch mee kunt doen.

Waar kan ik me nog wel voor inschrijven?
We zijn nog steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen gedurende het weekend zelf. Je doet dan niet daadwerkelijk mee in een team, maar ondersteunt de organisatie met werkzaamheden. Ook kun je je nog aanmelden als toeschouwer voor de eindpresentaties op zondag 21 mei!

MAAR, LET OP: ben jij patiënt/ervaringsdeskundige?
Waar we zeker nog naar op zoek zijn, zijn mensen die zelf tegen problemen aanlopen in de zorg! Dit kan zijn omdat je zelf (chronisch) ziek bent, of omdat je misschien een beperking hebt. Juist jouw input hebben we hard nodig tijdens Hacking Health, want jij weet als geen ander welke problemen er nou echt binnen de zorg spelen. Dus loop jij tegen bepaalde problemen aan binnen de zorg? Of vind je dat sommige dingen gewoon veel beter kunnen? Meld je dan aan om alsnog mee te doen aan Hacking Health Groningen!

Een nieuwe editie van Hacking Health Groningen: doe je mee?

Welkom op de website van Dutch Hacking Health, locatie Groningen! Dit jaar vindt de tweede editie van Hacking Health Groningen plaats, en wel op 19 t/m 21 mei 2017!

Samen met vier andere UMC’s in Nederland, willen we weer een stroom van innovatie op gang helpen! Loop jij over van ideeën om de zorg te verbeteren? Of zet je graag jouw expertise in om de ideeën van anderen te realiseren? Ben je patiënt, zorgprofessional, designer, ondernemer of programmeur? Doe dan 19 t/m 21 mei 2017 mee aan Hacking Health Groningen!

Vorig jaar was een groot succes, maar dit jaar wordt het natuurlijk nog beter! Benieuwd naar hoe het vorige jaar ging? Bekijk dan de aftermovie!

Aftermovie 2016  (Voertaal 2017 = Nederlands)